Sağlık Bilimleri Fakültesi Soyal Hizmet Bölümü Tarafından “Uluslararası Sosyal Hizmet Paylaşım Toplantısı” Düzenlendi

İlan Tarihi:23.05.2019 15:43:00
 

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin farklı ülkelerdeki sosyal hizmet uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla “Uluslararası Sosyal Hizmet Paylaşım Toplantısı” düzenlendi. 

Toplantı; Sosyal Hizmetler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sosyal Hizmet Alanında Çalışanlar Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Manisa Şubesi ve Görev Bende Öğrenci Topluluğu işbirliği ile Manisa Bedesten Salonunda gerçekleşti.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı, Sosyal Hizmetler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Şahin ve Misafir Öğretim Elemanı Sosyal Hizmet Uzmanı Rana Dayıoğlu Oyman’ın konuşmalarıyla açılışı gerçekleşen etkinliğe, Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölümü Arş. Gör. Cemre Bolgün, Sosyal Hizmet Uzmanı Figen Ayşe İbrahimoğlu, Sosyal Hizmet Uzmanı Francisco Panalés López, Sosyal Hizmet Uzmanı Inés Moreira Brenlla ve Sosyal Hizmet Uzmanı Melisa Alvarez Suarez konuşmacı olarak katıldı. 

Arş. Gör. Cemre Bolgün; Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Manisa Şubesi üyesi sosyal hizmet uzmanları, öğrenciler ve akademisyenlerle bir arada gerçekleştirilen toplantıda; Türkiye’nin sosyal yapısı, sosyal sorunları ve sosyal hizmet sistemini hakkında bilgiler verdi. 

Sosyal Hizmet Uzmanı Figen Ayşe İbrahimoğlu Avusturya’daki sosyal hizmet uygulamaları ve çalıştığı kurum olan Institute for Women's and Men's Health hakkında bilgiler verirken, Sosyal Hizmet Uzmanı Francisco Panalés López, İspanya ve İspanya’daki sosyal hizmet uygulamaları ile madde bağımlılığında rehabilitasyon ve rehabilitasyon süreci sonrası işsizlik ve iş bulma hakkında bilgiler aktardı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Inés Moreira Brenlla’nın İspanya’daki yaşlı bakım uygulamaları ve özel sosyal hizmet kurumları hakkında konuşma yaptığı toplantıda Sosyal Hizmet Uzmanı Melisa Alvarez Suarez ise Arjantin ve Arjantin’deki kadın sorunları ile sosyal hizmet uygulamaları hakkında bilgiler verdi. 

Konuşmaların ardından İngilizce olarak soru-cevap şeklinde devam eden program, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Canan Önal Satıç tarafından Türkçe’ye çevrildi. 

Program sonunda konuşmacılara Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı, Sosyal Hizmetler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Şahin tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Katılımcılar için Manisa gezisi düzenlendi.

 


1303 görüldü.    0 Paylaşıldı
image4-min IMG_2372-min IMG_2380-min IMG_2383-min IMG_2388-min IMG_2396-min IMG_2403-min IMG_2409-min IMG_2417-min IMG_2421-min IMG_2439-min IMG_2442-min IMG_2453-min IMG_2462-min IMG_2475-min PHOTO-2019-05-07-00-37-18-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1303
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası