Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş "Muhasebe-Denetim Mesleğinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği" Seminerine Katıldı

İlan Tarihi:10.04.2021 19:23:00
Güncelleme Tarihi:6.05.2021 12:25:00
 

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen seminerle, Manisa Celal Bayar Üniversitesi personeli ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, "Muhasebe, sadece bilançoya yazılan birtakım rakamlarla uğraşmaktan ibaret bir iş değil. Bireysel olarak da yaptığımız bir gün sonu değerlendirmesi olan muhasebe, her günün nihayetinde mizanımızı tartmamızın da bir vesilesi. Bu konunun, dünüyle bugünüyle ele alınmasını bireysel ve profesyonel anlamda önemsiyorum. Bu konunun ve dahası, ilk duyulduğunda insanda teftiş edileceği zannıyla korku ve paniğe yol açan ancak aslında bilhassa kamu kurumlarında zararın önüne geçmeyi amaçlayan, eksikliklerimizi ikmal etmemiz için bize çerçeve çizen denetim mevzusunu, Sayıştay Başkanımız Seyit Ahmet Baş’tan dinlemek bizler için çok kıymetli" açıklamalarında bulundu.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen "Muhasebe-Denetim Mesleğinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği" başlıklı seminerde Başkan Baş; 1967 yılına kadar Divan-ı Muhasebat adıyla görev yapan ve köklü bir kurum olan Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı’nın, 29 Mayıs 1862 tarihinde Sultan Abdülaziz Han tarafından kurulmasından itibaren üstlendiği sorumlulukları ve yıllar içerisinde faaliyet alanının geçirdiği dönüşümü anlattı. Tarihsel belgeler ışığında Osmanlı’dan günümüze kamuda denetim işinin geçirdiği dönüşüme değinen Baş, ayrıca öğrencilere kariyer planlaması yaparken izlemeleri gereken yöntemler konusunda tavsiyelerde bulundu.

 


820 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0703 _DSC0722 _DSC0710 _DSC0715
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
820
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası