Soma MYO’da Muhteşem Mezuniyet

İlan Tarihi:24.06.2019 15:12:00
Güncelleme Tarihi:26.06.2019 08:52:00

Soma Meslek Yüksekokulu, 24. Dönem Mezuniyet Töreni ile 167 mezununu hayata uğurlandı. Yüksekokul bahçesinde düzenlenen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ekşi, TEİAŞ İşletme Müdürü Hayrullah Saraç, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Soma Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Sancar Delibalta, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cem Doğan, Soma CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tuncay Afacan, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, İmbat Madencilik AŞ. Teknik Müdürü Mustafa Çalık, Polyak Eynez AŞ. İnsan Kaynakları Müdürü Çağdaş Erişkin, Demir Export AŞ. Eğitim Yetkilisi Canan Özhan, Polyak Eynez AŞ. İnsan Kaynakları yetkilisi Serkan Öz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, aileler, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Mezun öğrencilerin mezuniyet geçişi sonrası, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde, Yüksekokul birincisi Suphi Deniz Uflazoğlu bir konuşma yaptı. Suphi Deniz Uflazoğlu, "Daha yenilikçi, daha bilinçli, daha ilkeli ve yüce Atatürk'ün ışığında daha aydınlık yarınlar için tüm gücümüzü ortaya koyup çalışacağız. Sizleri utandırmayacağız. Her daim bir adım önde olup gerimizde kalanlara yardım edeceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın ki gençliğimizin hakkını sonuna kadar vereceğiz. Biz yeni mezunlar olarak mensubu olduğumuz ve her zaman gururla etiketini taşıyacağımız Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bu kültürü aldık. Bize bu ruhu kısa sürede veren başta Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Sayın Ahmet Kemal Çelebi olmak üzere, Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin’e ve tüm hocalarımıza arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin, "Bugün burada 167 öğrencimizi mezun etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz, Üniversitemizi bilimde, eğitimde ve topluma katkıda uluslararası tanınırlığı olan, tercih edilen bir eğitim kurumu haline getirerek, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, büyük Türkiye'ye sağlıklı ve umutla bakabilen; yenilikçi, girişimci, çevreye ve insana saygılı bireyler yetiştirmektir. Hepinizin de bildiği üzere meslek yüksekokullarının görevi teknik eleman yetiştirmektir. Ama bizler ara teknik elaman değil aranan teknik eleman yetiştiriyoruz. Öğrenci odaklı bir üniversite olarak bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl da Soma MYO olarak yine farkımızı ortaya koyduk. Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri çift anadal programları ile yeniden üniversite sınavına girme, tercih yapma gibi şartlar bulunmadan kazandıkları bölümün yanında aynı anda ikinci bir bölümden de diploma alma şansı elde edebilecekler. Böylece öğrencilerimiz tek bir alanla sınırlı kalmayıp farklı alanlarda da bilgi sahibi olacaklar. Tüm bu süreçlerde bizlere sürekli destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Kemal Çelebi başta olmak üzere, Soma Meslek Yüksekokulunun bugünlere gelmesinde emeği olanlara,  Üniversitemiz adına, Yüksekokulumuz adına teşekkür ederim.

Sevgili mezunlarımız, unutmayınız biz Manisa Celal Bayar Üniversiteliyiz. Tüm Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri gibi, ülkesine sevdalı, ışığını Atatürk’ten, ivmesini öğrencisinden alan,  bilimde evrensel, eğitimde modern bir üniversiteyiz. Bu nedenle sizlerle güçlüyüz ve sizlerle gururluyuz. Mutluluk, sağlık ve başarı dileklerim sizlerle. Diplomalarınız umutlarınıza yol olsun, yolunuz açık olsun" dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmesine katkı sağlayacak kalifiye iş gücünün geliştirilmesi açısından, üniversitelere büyük iş düşmektedir. Üniversitemiz bu doğrultuda özellikle işyeri uygulama eğitim modeli ile öğrencilerini mezun olmadan sektör içerisine dahil etmektedir. Soma Meslek Yüksekokulumuz da en başarılı okullarımızdan biridir. Son iki yılda, ulusal ve uluslararası yarışmalardaki başarısı ile bizim medarı iftiharımızdır. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hepimizin gururu oldunuz. Çok değerli Soma protokolü, göstermiş olduğunuz misafirperverlik için de çok teşekkür ederim. Soma için desteğimiz her zaman tamdır. Sevgili mezunlar, kendinize güvenin. Bilginizi, yüreğinizi ve yeteneklerinizi insanlarla paylaşmaktan asla çekinmeyin. Yolunuz daima açık olsun” dedi.

Ardından, Yüksekokul birincisi Suphi Deniz Uflazoğlu, ikinci Sevgi Kalkan, üçüncü Adile Karahan ve program bazında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri, tüm öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.

Tören, mezun öğrencilerin tekniker andını okuması ve havai fişek gösterileri eşliğinde mezuniyetin simgesi olan keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi. Mezunlar daha sonra, Grup Rozenans’ın konseri ile mezuniyetlerinin tadını çıkardılar.