Soma MYO’dan “Soma İlçesi İlkokul Öğrencilerine İSG Kültürünü Kazandırma Projesi”

İlan Tarihi:28.05.2019 14:04:00
 

İlkokul öğrencileri için, iş güvenliği farkındalığı yaratmak, büyüdüklerinde, iş yerlerinde ve günlük hayatta, karşılaşılan riskleri, azaltmaya yardım edecek olan, önleme kültürünün geliştirilmesi, çocukların, iş güvenliği ve güvenli yaşam ile erken yaşta tanıştırılması, onların, ileriki hayatları boyunca sürdürecekleri güvenlik ve sağlık alışkanlıklarının temellerinin oluşmasını sağlamak amaçları ile hazırlanan, “Manisa Soma İlçesi İlkokul Öğrencilerine İSG Kültürünü Kazandırma Projesi”nin iş güvenliği eğitim toplantısı yapıldı.

Eğitim toplantısına Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Soma MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşgüvenliği Uzmanı Melek Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli ilkokul öğretmenleri, ilkokul 3. sınıf öğrencileri ve proje ekibi katıldı.

Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin açılış konuşmasında “Soma Kaymakamlığı, Soma Belediye Başkanlığı, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüksekokulumuz işbirliği ile gerçekleştirilen  ‘Manisa Soma İlçesi İlkokul Öğrencilerine İSG Kültürünü Kazandırma Projesi’, ilçedeki ilkokul öğrencilerine iş güvenliği kültürünün benimsetilmesini kapsamaktadır. Hedefimiz; verilecek eğlenceli eğitimler ile çocuklarımıza daha güvenli, sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlayabilmektir. Bizler 'ağaç yaşken eğilir' anlayışından hareketle iş güvenliği kültürünün 7-11 yaş ilkokul seviyesinde tüm çocuklara kazandırılması gerektiği düşüncesi ile bu projenin temellerini oluşturduk. Çocukların iş güvenliği kültürü ile erken yaşta tanıştırılması, onların ileriki hayatları boyunca sürdürecekleri güvenlik ve sağlık alışkanlıklarının temellerinin oluşmasını sağlayacaktır. Proje kapsamında Soma ilçesinde yer alan 21 ilkokulda okuyan 1500 3. sınıf öğrencisine bu eğitimler verilecek. Eğitimler esnasında öğrencilere proje ekibi tarafından hazırlanan “Çocuklar İçin İş Güvenliği” kitapçığı dağıtılacak. Ayrıca öğrencilere eğitim öncesinde ön test, eğitim sonrasında son testler uygulanacak. Tüm eğitimler tamamlandıktan sonra Soma ilçesindeki ilkokullardaki İSG anket sonuçlarının analizi, yorumu ve raporlanması yapılacak. Bu projenin sonuçları, tüm 7-11 yaş arası çocuklarda İSG kültürünün oluşmasına ışık tutacak. Ayrıca proje, Manisa ve Ege Bölgesindeki hatta ülkemizdeki tüm ilkokul öğrencilerinin İSG eğitimlerini vermek konusunda örnek bir uygulama olacak. Bu projenin yürütülmesinde destek veren Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye, proje ortaklarımız Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’a, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup’a, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşgüvenliği Uzmanı Melek Baysal’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlerimize ve proje ekibine teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından iş güvenliği farkındalık eğitimine gelen ilkokul 3. sınıf öğrencilerine iş güvenliği ile ilgili ön testler uygulandı. Ön test sonrasında öğrencilere hazırlanan sunum, video ve oyunlar ile iş güvenliği farkındalık eğitimleri verildi. Eğitimin ardından öğrencilere son test uygulandı. Son kısımda ise, proje ekibi tarafından hazırlanan “Çocuklar İçin İş Güvenliği” kitapçığı dağıtıldı ve meyve suyu ile kek ikram edildi.


814 görüldü.    0 Paylaşıldı
ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _1_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _2_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _3_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _4_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _5_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _6_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _7_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _8_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _9_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _10_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _11_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _12_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _13_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _14_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _15_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _16_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _17_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _18_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _19_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _20_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _21_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _22_ ilkokul öğrencilerine isg eğitimi _23_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
814
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası