TÜBİTAK Matematik Yılı Özel Çağrısı “Multidisipliner Yöntemlerle STREAM Temelli Matematik Eğitimi (MultiMat)” Projesi Tamamlandı

İlan Tarihi:1.02.2023 11:46:00
Güncelleme Tarihi:2.02.2023 16:42:00
 

23-30 Ocak 2023 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde toplam yedi paydaş iş birliğiyle hayata geçirilen TÜBİTAK Matematik Yılı Özel Çağrısı “Multidisipliner Yöntemlerle STREAM Temelli Matematik Eğitimi (MultiMat)” projesi tamamlandı.

23 Ocak tarihinde MCBÜ Yapay Zekâ ve İnovasyon Atölyesi’nde gerçekleştirilen projenin açılış törenine, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Manisa İl Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, protokol üyeleri, katılımcılar, uzmanlar ve rehberler katıldı. Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Mehmet Nuri Öğüt’ün açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Ali Bozkurt ve Manisa İl Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin konuşmalarıyla birlikte projenin açılışı gerçekleşti.

Açılış töreni sonrası Öğr. Gör. Dilek Karaca’nın “Proje Katılımcıları Ön Değerlendirme Süreci” programı ile eğitimler başladı.

Projede; Kriptografi ve güncel uygulamalarından Tasarım Odaklı Düşünme modeli ile mühendislik ve matematik disiplinlerini ilişkilendirmeye, Robotik bilimindeki matematik uygulamalarından Olasılık uygulamalarına, Artırılmış gerçeklik uygulamalarından Öyküleme/problem kurma teknikleri ile yaratıcılık becerisini geliştirme/gözlemleme uygulamalarına, Fraktal Geometri ve doğadaki yansımalarından Matematik yazılımlarının matematik öğretiminde kullanılması, Bilgisayar grafiklerinin matematiksel temellerinden Tasarım Odaklı Düşünme modeli ile mühendislik ve matematik disiplinlerini ilişkilendirme gibi birçok eğitime yer verildi.

Projenin ikinci gününde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, derslerin gerçekleştirildiği alana ziyarette bulundu. Katılımcılarla sohbet eden Ataç, proje ile ilgili katılımcıların görüşlerini aldı ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Matematik ve diğer disiplinleri bir araya getirerek “Multidisipliner Matematik Eğitimi” verme ve matematik eğitiminde görselleştirme, modelleme, dijitalleştirme, oyunlaştırma ve diğer disiplinler doğrultusunda etkinlikler ve eğitimler düzenlenerek sadece matematiğin değil, aynı zamanda temelinde matematik yatan birçok disiplinin kavranmasını kolaylaştırarak matematiksel bilginin toplum ile buluşturulması, matematik okuryazarlığının arttırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen “MultiMat” projesi sekiz gün boyunca yoğun ve coşkulu bir şekilde devam etti. 20 farklı şehirden 25 ortaokul matematik öğretmenin katıldığı proje, her gün 09.00-21.30 saatleri arasında gerçekleşen eğitim ve söyleşileri ile katılımcıların takdirini kazandı. 12 kişilik proje ekibi ve 21 kişilik eğitmen grubunun görev aldığı projenin eğitimleri MCBÜ Yapay Zekâ ve İnovasyon Atölyesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleşti.

Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Mehmet Nuri Öğüt’ün konuşmasıyla başlayan projenin kapanış töreni; teşekkür ve katılım belgelerinin dağıtılması, proje kapanışı için hazırlanan videonun izlenmesi ve tüm katılımcıların yer aldığı aile fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.


1146 görüldü.    1 Paylaşıldı
GR1B5185b GR1B5132 GR1B5142 GR1B5177 GR1B5165 GR1B5153 GR1B5145 GR1B5135 mcbü_multimat projesi _1_ mcbü_multimat projesi _6_ mcbü_multimat projesi _7_ mcbü_multimat projesi _8_ mcbü_multimat projesi _9_ mcbü_multimat projesi _10_ mcbü_multimat projesi _5_ mcbü_multimat projesi _4_ mcbü_multimat projesi _3_ mcbü_multimat projesi _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1146
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası