Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi Rektör Ataç’ı Ziyaret Etti

İlan Tarihi:21.09.2021 14:35:00
Güncelleme Tarihi:21.09.2021 14:36:00
 

Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi yönetim kurulu üyeleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Alzheimer günü vesilesiyle gerçekleştirilen ziyarette, derneğin kurucu başkanı MCBÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, MCBÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatih Özcan ve Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Fatma Uyar bulundu.

Ziyarette, derneğin kurucu başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Alzheimer hastalığının tüm dünyada toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen önemli bir hastalık olduğunu belirterek bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Manisa'da yaşayan hasta yakınları, duyarlı kişiler, üniversite, ilgili ulusal ve yerel kamu kurumları ile birlikte ekip çalışmasının hasta ve toplum yararına büyük getiriler sağlayacağına vurgu yapan Mavioğlu derneğin faaliyetlerinin her aşamasında üniversite yönetiminin dayanağına olan inançlarını dile getirerek Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’tan destek sözü aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Ataç; 

"Alzheimer hastalığı, yaşlanan dünyanın kartopu gibi büyüyen sorunu haline gelmiştir. Unutanları unutmamak, yaşamlarının bu dönemini konforlu ve mutlu geçirmelerini sağlamak ve bakım verenlerin yükünü azaltmanın insani ve toplumsal bir görev olduğu düşüncesi ile ulusal ve yerel otoriteleri, sağlık meslek örgütlerini ve toplumumuzu iş birliğine davet ediyorum." ifadelerini kaydetti.

 


1002 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3810s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1002
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası