“Türkiye'de İslâmi Nümismatik Çalışmaları” Paneli İlgiyle Dinlendi

İlan Tarihi:6.05.2019 13:34:00
 

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünün ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye'deki İslâmi Nümismatik Çalışmaları” başlıklı panel, 30 Nisan 2019 tarihinde Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçer Savaş Lenger'in moderatörlüğünü üstlendiği panelde, konu ile ilgili çalışan uzmanlar tarafından detaylı bilgiler sunuldu.

Panelistlerden Sanat Tarihçisi Gültekin Teoman, Türkiye'deki İslâmi nümismatik konusunda yapılmış yayınları ve internet sitelerini detaylı olarak tanıttı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Betül Teoman; İslâmi dönem sikkelerinin ortaya çıkışı, sikkeler üzerinde bulunan figüratif, bitkisel ve geometrik motifler ve mitolojik unsurlar hakkında detaylı bir sunum yaptı. 

Manisa Arkeoloji Müzesi İslâmi Sikke Seksiyonu sorumlusu Sanat Tarihçi Feride Akar, müzeye gelen sikkelerin kayıt ve belgeleme işlemlerinin yanı sıra sikke teşhir çalışmalarının aşamaları hakkında bilgi verdi.

İzmir Arkeoloji Müzesine bağlı koleksiyoner Kâmil Eron ise koleksiyonerlik serüvenini, koleksiyonunda yer alan nadide sikkelerden örneklerle sikkelerin önemlerine vurgu yaparak sundu.

İslâmi nümismatik konusunda çalışan uzmanları bir araya getiren panelde, konu farklı yönleriyle ele alınarak nümismatik çalışmalarının önemi hatırlatıldı.

Panele Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi, Tarih ve Arkeoloji Bölümlerinin öğretim üyeleri ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Panelin ardından katılımcılara, Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ceren Ünal ve Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gürbıyık tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

 


1298 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC2827 _DSC2828 _DSC2831 _DSC2832 _DSC2833 _DSC2836
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1298
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası