Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümümüz “2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”nde “Engelsiz Program Nişanı Ödülü”ne Layık Görüldü

İlan Tarihi:21.05.2019 12:29:00
 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü, 15 Mayıs 2019 tarihinde YÖK’te düzenlenen “2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”nde, otizm spektrum bozukluğu için yaptıkları düzenlemelerden dolayı “Yükseköğretim Kurulu Engelsiz Üniversite Ödülleri 2019” kapsamında “Engelsiz Program Nişanı Ödülü” almaya hak kazandı. Ödül, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar’a takdim edildi. Üniversitemiz bu ödülü alan iki üniversiteden biri oldu.

"Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan “Yeni YÖK” tarafından “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı” ve “2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen “Engelsiz Eğitim Çalıştayı”nda ilk kez dağıtılan ve engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler sağlamış yükseköğretim kurumlarına verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”, bu yıl gerçekleştirilen törenle ikinci kez sahiplerini buldu.

Ödül törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Üniversitemiz Engelliler Danışma ve Koordinasyon Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer ve üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, 20 Mayıs 2019 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Birol Kovancılar, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihat Ozan Köroğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Harun Baki ve Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç’ı makamında kabul ederek, bu önemli başarı nedeniyle tebrik etti. Prof. Çelebi, göreve geldiği günden bu yana engellilerle ilgili çalışmalara özel önem verdiğini ve Üniversitemizi “Engelsiz Üniversite” haline getirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirerek, “Verilen eğitimde, otizm spektrum bozukluğu için yapılan düzenlemelerden dolayı ‘Engelsiz Program Nişanı Ödülü’ almaya hak kazanan Müzik Bölümümüzün tüm öğretim elemanlarına çok teşekkür ederim. Engellilere hayatı kolaylaştırmak için yapacağımız çalışmalar aynı hızla devam edecek” diye konuştu.


796 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC4908 YOK_8661 YOK_8790 YOK_8808 YOK_8824 YOK_9262 YOK_9365 ZIMG_7187
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
796
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası