Üniversitemiz Kalite Komisyonu Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:16.03.2020 15:01:00
Güncelleme Tarihi:17.03.2020 09:50:00

Üniversitemiz Kalite Komisyonu, gerçekleştirilen ve yapılması gereken çalışmaları değerlendirmek üzere toplandı.

Rektörlük binası toplantı salonunda, 16.03.2020 tarihinde gerçekleşen toplantıda, Kalite Komisyonu üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıda, Üniversitemiz Stratejik Planı’nda yeni hedef olarak belirlenen  “Dünya üniversite sıralama sistemlerinde Üniversitemizin ilk 1000 üniversite arasına girme” hedefine yönelik yapılacak çalışmaların Kalite Komisyonu’nca izlenmesine;  2021 Yılı YÖKAK  Kurumsal Akreditasyon Programına başvurulmasına; Kalite Komisyonunda Kurumsal Kültür ve Liderlik Alt Çalışma grubu oluşturulmasına; Mühendislik Fakültesi’nin Endüstri Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği  Bölümlerinde  MÜDEK Akreditasyonu başvurusu yapılmasına; Eğitim Fakültesi’nin Psikolojik Danışman ve Rehberlik Bölümü’nde  EPDAD Akreditasyonu başvurusu yapılmasına; Spor Bilimleri Fakültesi’nin SPORAK Akreditasyonu başvurusu yapılmasına; Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin HEPDAK Akreditasyonu başvurusu  yapılmasına; SABAK Akreditasyonu başvurusu yapılmasına; Sağlık Bilimleri Enstitüsü ORPHEUS Etiketi başvurusu yapılmasına,  memnuniyet anketlerinin kalitesinin iyileştirilmesi ile soruların değerlendirilmesi tarzına    yönelik uygulamalar yapılmasına  karar verildi.

Uygulanacak kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasının da paylaşıldığı toplantıda Komisyon Başkanı Rektör Ataç ile komisyon üyelerinin karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerinin ardından toplantı sona erdi.

_DSC1528 _DSC1531 _DSC1546 _DSC1539