Üniversitemizin Düzenlediği “V. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi” Uluslararası Vizyon Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Başarıyla Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:10.09.2019 10:45:00
Güncelleme Tarihi:11.09.2019 09:58:00
 

“V. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi (ISRC)”, 28-30 Ağustos 2019 tarihlerinde Uluslararası Vizyon Üniversitesinin ev sahipliğinde Makedonya, Gostivar’da başarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’deki üniversitelerden gelen akademisyenlerin yanı sıra, dünyanın farklı bölgelerindeki üniversitelerden de katılımın sağlandığı kongreye ilgi büyük oldu. Kongrenin birinci günü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Gökbunar moderatörlüğünde “Akademik Dürüstlük, Akademik Yazım ve Sunum Teknikleri” konulu çalıştay düzenlenerek; konu ile ilgili bilgi, deneyim ve fikirler paylaşıldı.

Kongrenin ikinci günü yapılan açılış töreni kapsamında sırasıyla; ISRC Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar, Dr. Keisuke Wakizaka, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca açılış konuşmalarını yaptılar. Bilimsel bilginin, tarih ve kültürün, birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı konuşmalar büyük beğeni topladı. Açılış töreninin ardından başlayan davetli konuşmacı oturumları ve ardından gerçekleşen eş zamanlı oturumlar ile yapılan bilimsel çalışmalar, moderatörler başkanlığında sunuldu. Kongrenin son gününde gerçekleşen Makedonya (Üsküp, Gostivar, Tetova-Kalkandelen ve Ohri) turu ile katılımcılar, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve turistik yerleri görme fırsatını yakaladı. 

Kongre Başkanı ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar açılış konuşmasında, ISRC’nin yurt dışında ilk kez düzenlendiğini belirti. Gökbunar,  “Adriyatik’ten Çin Seddine güçlü Türk Dünyasının Adriyatik ayağı Makedonya’nın Gostivar ilinde ve Balkanlarda Türkçe eğitim veren tek üniversite olan kongre ortağımız Uluslararası Vizyon Üniversitesinde olmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Kongrenin düzenlenmesinde büyük emeği olan Rektör Prof. Dr. Fadıl Hoca’ya ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mensur Nuredin’e ve değerli ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca kongremizin düzenlenmesinde büyük emekleri olan Kongre Koordinatörleri Doç. Dr. Volkan Yurdadoğ, Doç. Dr. Hamza Hakriman ve Dr. Öğr. Üyesi Emre Koç’a, kongre sekretaryasında yer alan Arş. Gör. Dr. Ayhan Yatbaz ve Öğr. Gör. Kenan Tozak’a, kongre düzenleme ve bilim kurulunda emekleri geçen tüm akademisyenler ve kongreye bildirileri ile katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar yaptığı açılış konuşmasında, “Tarihin hızı hızlandı, önceleri 100 yılda yaşanan değişimler günümüzde 10 yılda yaşanır hale geldi. Dünya artık yüzyıllık dönemler halinde değil, 10 yıllık dönemler halinde değişiyor, dönüşüyor. İçinde bulunduğunuz zaman dilimini 21.  yüzyıl diye tanımlamak son derecede yetersiz kalmakta. Bugün 30’lu yaşlardakilerle 20’li yaşlardakiler bile kendilerini farklı yüzyıla ait hissediyor. Dolayısıyla her alanda stratejik düşünme ve geleceğe hazırlanmak önemli. Geçmişten günümüze baktığımızda, medeniyet ve gönül coğrafyamızın sınırlarının Balkanlardan Kafkaslara, oradan Orta Asya’ya ve hâsılı yedi kıtaya yayıldığını görmekteyiz. Geçmişin gelecek hakkı var. Bu bağlamda, 5. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresinin Makedonya’da düzenlenmesinin ayrı bir anlamı var. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile ortaklaşa olarak Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin verimli ve başarılı geçmesini dilerim”  dedi.

Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca ise, “Türkiye’nin saygın Üniversitelerinden biri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinin organizasyonunda başlayan bu kongrenin beşincisini ilk defa Türkiye Cumhuriyeti dışında, Türk Dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Balkanlarda, Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesinde düzenlenmesinden dolayı Uluslararası Vizyon Üniversitesi olarak çok memnun olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. 5. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi T.C. Devletinin muhtelif 20 üniversitesinin yanı sıra, Balkanlardan ve değişik ülkelerden gelen 90’ın üzerinde katılımcı ile Uluslararası Vizyon Üniversitesinde devam edecek. Kongrede sosyal bilimlerin yanı sıra, değişik bilim dallarını kapsayan konular da gündeme gelecek. Bu kongrenin artık Türk Dünyasının kongresi olmasını arzu ederek, bundan böyle Türk Dünyasının muhtelif yerlerinde düzenlenmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz. 5. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresinin, Makedonya’da Uluslararası Vizyon Üniversitesinde düzenlenmesinden dolayı, şahsım ve Vizyon Üniversitesi adına Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar hocamıza teşekkür eder, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.


1285 görüldü.    0 Paylaşıldı
KONGR1 KONGR2 KONGR4 KONGR6 KONGR8 KONGR9 KONGR10 KONGR11 KONGR12 KONGR18 KONGR13 KONGR14 KONGR20 KONGR23 KONGR24 KONGR25
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1285
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası