Üniversite ve Şehir - Beslenme ve Sağlıklı Yaşam / MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Diyetisyen Hale Aslantaş Anlatıyor

İlan Tarihi:4.02.2021 14:18:00
Güncelleme Tarihi:4.02.2021 14:18:00
 

Covid-19 pandemisi sürecinde “yeni normal” olarak adlandırılan normalleşme sürecinde hiç kuşkusuz sosyal mesafe, maske, el yıkama gibi tedbirleri elden bırakmamak büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra normalleşme döneminde bağışıklık sistemini güçlendirecek önlemler almak da hem virüse karşı koruma hem de enfeksiyonla daha etkin biçimde mücadele etme olanağı sağlıyor. 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için öncelikle doğru beslenme, şekerli gıdalardan, işlenmiş gıdalardan kaçınma, her renkten sebze ve meyvenin bolca tüketilmesi, yeterli protein alımı, düzenli, yeterli ve derin uyku, ılımlı dozda egzersizin yapılması bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli faktörler olarak öne çıkıyor.  

Sağlık nedir? Sağlıklı beslenme nedir? Özellikle covid-19 sürecinde bağışıklığımızı nasıl güçlendirebiliriz? Mucizevi bir gıda ürünü var mı? Pandemi sürecinde aldığım kilolarla nasıl başa çıkabilirim? Bozulan uyku düzeni hangi rahatsızlıklara sebep olur? Soruları hakkındaki her şeyi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Beslenme ve Diyet Birimi Diyetisyeni Hale Aslantaş, MCBÜ Basın Halkla İlişkiler Birimi tarafından gerçekleştirilen röportajda anlatarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde beslenmeye yönelik önerilerde bulundu.

 


2436 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü Hale Aslantaş 4 mcbü Hale Aslantaş 1 mcbü Hale Aslantaş 3 mcbü Hale Aslantaş 2
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
2436
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası