Rektör Ataç Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarını Ziyaret Etti

İlan Tarihi:13.09.2022 15:48:00
Güncelleme Tarihi:13.09.2022 15:53:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından kurulan, Yapı ve Deprem Mühendisliği laboratuvarını, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve beraberinde Rektör Yardımcısı Mustafa Kazaz, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve MCBÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Türk gezerek incelemelerde bulundu.

İncelemeler esnasında, Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Doç. Dr. M. Bakır Bozkurt ve Dr. Öğretim Üyesi Halil Nohutcu, laboratuvar hakkında detaylı bir sunum ve bilgilendirme gerçekleştirdi.

Rektör Ataç, TÜBİTAK ve üniversitemiz kaynakları ile laboratuvarımıza kazandırılan yatay yük direnç sistemlerinin, hidrolik aktüatörlerin ve gelişmiş sensörlerin kullanılması ile büyük deprem yüklerinin simüle edilebildiğini ve yüksek kapasiteli bu cihazların ülkemiz ve bölgemiz açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti. Kurulan tesis ile ulusal/uluslararası bazda bilimsel çalışmaların yapıldığını, ayrıca betonarme, yığma, ahşap ve çelik yapıların incelenmesi ve inovatif güçlendirme yöntemleri üzerine çok sayıda üniversite-sanayi iş birliği projelerinin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, depremlerin değil binaların can kaybına sebep olduğunu, toplumsal duyarlılığın arttırılmasını ve üzerimize düşenlerin yapılmasını hem insani bir sorumluluk hem de akademik bir yükümlülük olarak gördüklerini ifade etti.

Ziyaret, güçlendirilmiş betonarme bir yapının ve gerçek ölçülerde burkulması önlenmiş bir çelik çaprazın yatay yükler altındaki testlerinin deneysel gösterimi ile son buldu.


1599 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_yapı ve deprem mühendisliği labaratuvar _4_ mcbü_yapı ve deprem mühendisliği labaratuvar _6_ mcbü_yapı ve deprem mühendisliği labaratuvar _1_ mcbü_yapı ve deprem mühendisliği labaratuvar _2_ mcbü_yapı ve deprem mühendisliği labaratuvar _3_ mcbü_yapı ve deprem mühendisliği labaratuvar _5_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1599
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası