"Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı" Söyleşi Programı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:27.04.2021 14:20:00
Güncelleme Tarihi:27.04.2021 14:21:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü "İstiklal Marşı Yılı, Yunus Emre ve Türkçe Yılı" Etkinlik ve Faaliyetler Düzenleme Komitesi tarafından hazırlanan, Beşir Ayvazoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı "Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı" başlıklı söyleşi programı, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 

Moderatörlüğünü MCBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Nemutlu’nun üstlendiği söyleşiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Erdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide Ayvazoğlu, Mehmet Akif ve çevresindekilerin üzerinde pek durulmayan yönlerine değinerek, Tanzimat’tan itibaren gündeme gelen "millî marş" ihtiyacı, Millî Mücadele sırasında İstiklâl Marşı için açılan yarışmaya Akif’in katılmasını sağlayan kişiler ve süreçler ile Akif’in şiirin bestelenmesi sürecine olan itirazlarını, daha önce üzerinde durulmayan yönleriyle değerlendirdi. 

Söyleşi programı, Beşir Ayvazoğlu’na teşekkür edilmesi ve iyi niyet temennileri ile sona erdi.

 


853 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_beşir ayvazoğlu_mehmet akif ve istiklal marşı_söyleşi _1_ mcbü_beşir ayvazoğlu_mehmet akif ve istiklal marşı_söyleşi _3_ mcbü_beşir ayvazoğlu_mehmet akif ve istiklal marşı_söyleşi _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
853
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası