Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ünilig Karate Türkiye Şampiyonası’nda Zirvenin İsmi

İlan Tarihi:6.05.2024 10:26:00
Güncelleme Tarihi:6.05.2024 10:38:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ünilig Karate Türkiye Şampiyonasında 7 kadın, 1 erkek sporcu ile temsil edildi. Kırşehir ev sahipliğinde düzenlenen sporcu öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği şampiyonaya Türkiye genelinden 108 kadın ve 105 erkek sporcu olmak üzere toplam 52 Üniversite katılım sağladı. Müsabakaların sonunda Üniversite Karate Takımımız 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak genel klasmanda 53 üniversite arasında ilk dört üniversite arasına girme başarısını yakaladı.

Takım Antrenörü Prof. Dr. Pınar Güzel Gürbüz maç sonunda bir değerlendirme yaparak, “Geçen yıllarda yakaladığımız başarıyı yukarılara doğru taşımaya devam ediyoruz. Üniversite tarihimizin en büyük başarısını yakalayarak Kadın Kumite Takımımız Şampiyon oldu. Müsabakaya katılan 8 sporcu öğrencimizde madalya kazanarak kürsüde yerini aldı.

Takım olarak kazandığımız tüm dereceleri geçtiğimiz günlerde 104. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle tüm sporcu kardeşlerimize armağan ediyoruz. Bu yıl sonunda Katar’da düzenlenecek Dünya Üniversiteler Karate Şampiyonası’na hazırız. Her zaman öğrencilerimizin yanında olan Rektörümüz Prof. Dr. Rana Kibar hocamıza tüm sporcu öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar öğrencilerimizin başarısından mutluluk duyduğunu vurgulayarak kariyer yolculuklarında öğrencilerin en büyük destekçisi olacaklarını ifade etti ve başarılarının devamını diledi.

 

Kadınlar Takım Kumite Türkiye Birincisi 

(Kübra Yazıcı, Nubade Büber, Beyza Nur Akgülü, Gülçin Akyıldız)

 

Kadınlar Takım Kata Türkiye Üçüncüsü

(Sinem Gül Duman, Cahide Nur Duman, Sümeyye Ilık)

 

Ferdi Kategoriler

Yusuf Çakır 84 kg Türkiye İkincisi

Beyza Nur Akgülü 55 kg Türkiye İkincisi

Kübra Yazıcı 50 kg Türkiye Üçüncüsü

Nurbade Büber 61 kg Türkiye Üçüncüsü

Gülçin Akyıldız 68 kg Türkiye Üçüncüsü


344 görüldü.    1 Paylaşıldı
mcbü karate 1 mcbü karate 2 mcbü karate 3 mcbü karate 4 mcbü karate 5 mcbü karate 6 mcbü karate 7
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
344
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası