Fulbright Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

İlan Tarihi:26.10.2023 09:07:00
Güncelleme Tarihi:26.10.2023 09:08:00

1949 yılında Türkiye ve ABD arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuş olan Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim insanları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmakta olan Komisyonumuz, Türkiye ve A.B.D. vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu, Türkiye’deki meslek yüksekokullarının belirli bölümlerinde okuyan öğrencilerin Amerika’da “Community College” kurumlarında bir yıl öğrenim görmelerini amaçlamaktadır. 2007 yılında başlatılan bu program, Türkiye’de meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilere A.B.D.’de burs veren tek burs programıdır.

2024-2025 akademik yılı Güz Dönemi’nden itibaren geçerli olacak bursun son başvuru tarihi 6 Aralık 2023’tür.

Burs kapsamına giren ana alanlar; Bilgi Teknolojisi; İşletme Yönetimi; Medya ve İletişim; Okul Öncesi Eğitimi; Kamu Güvenliği; Turizm ve Otelcilik Yönetimi; Mühendislik ve Ziraat’tır. Bu alanların alt dalları web sitemizde bu burs programına ait sayfada yer almaktadır.

Detaylı Bilgi: https://www.fulbright.org.tr/burs/8/Meslek-Y%C3%BCksekokulu-%C3%96%C4%9Frenim-Bursu