MESLEK YÜKSEKOKULLARI

Ahmetli Meslek Yüksekokulu

Ahmetli Meslek Yüksekokulu, 25.01.1994 tarihinde kurulmuştur. 1994-1995 öğretim yılında faaliyete geçen Yüksekokulun, Muhasebe ve Büro Yönetimi Sekreterlik Programları ile ülkemizin bu alanlardaki ara eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında, Muhasebe bölümü, II. öğretime başlamıştır. Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü için II. Öğretim açılması ile ilgili çalışmalar yapılarak Rektörlük Makamına sunulmuş ve kabul edilmiş olup, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Yeni bir bölüm açılması ve öğrenci kontenjanlarının arttırılması ile ilgili çalışmalar yapılarak Rektörlük Makamına sunulmuştur.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Akhisar Meslek Yüksekokulu

Akhisar Meslek Yüksekokulu, iki yıllık eğitim- öğretim hizmeti vermek üzere 26.05.2000 tarihinde kurulmuştur. 2001-2002 eğitim öğretim yılında Endüstriyel Tavukçuluk Programına (ÖÖ) ilk defa öğrenci alarak öğretim faaliyetlerine başlayan Meslek Yüksekokulumuzda 2002-2003 eğitim-öğretim yılında da Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı (ÖÖ) ile METEB kapsamında sınavsız geçişle Bilgisayar Programcılığı Programı (İÖ), Elektrik Programı (İÖ), Makine Programı (İÖ) ,Otomotiv Teknolojisi Programı (İÖ) ve Tekstil Programı(İÖ) programlarına öğrenci alınarak öğretime devam edilmeye başlanmış olup, Tekstil Programına 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alımı durdurulmuştur. 2009-2010 Eğitim Öğretim döneminde Pazarlama (ÖÖ), 2011-2012 eğitim öğretim döneminde Pazarlama Programı (İÖ), 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Bilgisayar Programcılığı (ÖÖ) ve Makine Programı (ÖÖ), 2013-2014 eğitim öğretim döneminde de Elektrik Programının (ÖÖ) açılarak öğrenci alımına başlanılmıştır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Alaşehir Meslek Yüksekokulu

Alaşehir Meslek Yüksekokulu, iki yıllık eğitim öğretim hizmeti vermek üzere, 19.06.1986 tarihinde kurulmuştur. Eğitim programları, özellikle tarımsal üretim ve kooperatifçilik konularında ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Alaşehir Meslek Yüksekokulunda, Bağcılık, Kooperatifçilik, Laboratuvar Teknolojisi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Organik Tarım ve Bitki Koruma Programlarında Örgün Öğretim (ÖÖ.); Kooperatifçilik, Laboratuvar Teknolojisi ve Bitki Koruma Programlarında da İkinci Öğretimde (İ.Ö) eğitim ve öğretim verilmektedir. 2 profesör, 2 doçent, 10 dr. öğr. üyesi ve 8 öğretim görevlisi bulunan Alaşehir Meslek Yüksekokulu, ülkemizin tarım sektörünün gereksinim duyduğu nitelikli ara elemanları yetiştirmek ve bu konularda araştırma yaparak, bunu yöre halkının ve toplumun hizmetine sunmak amacındadır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Demirci Meslek Yüksekokulu

Demirci Meslek Yüksekokulu, 3837 Sayılı Kanunla 1992 yılında kurulan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne bağlı olarak Yükseköğretim Kurulunun 08.02.1994 tarih ve 06.02 / 456 / 3945 sayılı kararı ile İktisadi ve İdari Bilimler olarak açılmıştır. Yüksekokulumuz İthalat- İhracat ve Muhasebe programları ile 1994-1995 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 06.05.2005 tarihli Genel Kurul Kararı ile Sigortacılık programı açılmış olup 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında öğretime başlamıştır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Gördes Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzun amacı, programlar kapsamında öğrenim gören öğrencilerimizin bu alanlardaki ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak yeterli donanıma sahip olmalarını sağlamaktır. Ayrıca, mezun olan öğrencilerimiz Açık Öğretim Fakültesi İktisat, İşletme ve Maliye Programlarına sınavsız olarak dikey geçişle 3. sınıftan başlayabilmekte ve ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavını kazanmak suretiyle örgün öğretime 3. sınıftan devam ederek lisans öğrenimlerini tamamlama imkanına sahiptirler.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Kırkağaç Meslek Yüksekokulu

Kırkağaç Meslek Yüksekokulu, 03/10/1994 tarihinde kurulmuştur. 1994-1995 öğretim yılında faaliyete geçen Yüksekokulun Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Lojistik ve Elektrik Programları ile ülkemizin bu alanlardaki eleman ihtiyacının karşılaması amaçlanmıştır. 2010-2011 öğretim yılından itibaren Lojistik Programı hem birinci, hem de ikinci öğretim olmak üzere öğrenci kabulüne başlamıştır. Yüksekokulda halen BilgisayarProgramcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Lojistik programları halen hem birinci, hem de ikinci örgün öğretim olarak devam etmektedir.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Köprübaşı Meslek Yüksekokulu

Köprübaşı Meslek Yüksekokulu 07.03.1994 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuz, 1994 / 1995 eğitim - öğretim yılında İşletme Yönetimi Programı, 1996 / 1997 eğitim - öğretim yılında Harita ve Kadastro Programı, 1999 / 2000 eğitim - öğretim yılında İşletme Yönetimi II. Öğretim Programı (2013-2014 öğretim yılından itibaren öğrenci alımı yapılmamaktadır), 2008 / 2009 eğitim-öğretim yılında Harita ve Kadastro II. Öğretim programı , 2014-2015 eğitim - öğretim yılında Adalet Programı ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Tarımsal İşletmecilik olmak üzere Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasında mezunlarımızın etkin görev almasını amaçlayan Meslek Yüksekokulumuz’un en büyük hedefi her yönüyle evrensel standartların hakim olduğu bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Kula Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 15.03.1999 tarihli kararı ile kurulmuştur. 2001-2002 öğretim yılından itibaren "İşletme" ve "Deri İşleme Teknolojisi" Programları ile öğrenim başlamıştır. Bu programlar 2009 - 2010 Öğretim Yılı başlangıcından itibaren "İşletme Yönetimi" ve "Deri Teknolojisi" adlarını almıştır. Ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasında mezunlarımızın etkin görev almasını amaçlayan Meslek Yüksekokulumuz, kendisine misyon olarak ; "Etik değerler ve sosyal sorumluluk bilincine sahip sanayi ve ticari sektörlere hizmet verebilecek, çevre ve toplum bilinci yüksek, yenilikçi, girişimci insan yetiştirmeyi", vizyon olarak;"Mesleki ve teknik yükseköğretimde trendi göz önüne alarak kurumun gelişmesini sağlamayı" belirlemiştir.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Salihli Meslek Yüksekokulu

Salihli Meslek Yüksekokulu (SMYO) 1993 yılında Salihli şehir merkezindeki binasında faaliyete geçti. 1999 yılında, 600 dönümlük yerleşim alanına sahip ve o zamandan beri sürekli ağaçlandırılan kampüsteki yeni binasına taşındı.. Kampüs Salihli’ye 7 kilometre uzaklıktaki Ankara-Alaşehir yol kavşağının yanındadır. Yeşil orta bahçe etrafında bitişik dört bloka sahip yeni bina huzurlu bir eğitim ortamının gerekleri düşünülerek tasarlanmıştır. Kampüs içinde 500 öğrencinin yaşayacağı bir öğrenci yurdu bulunmaktadır. SMYO şu anda iki yıllık on mesleki programda bilim ve teknolojinin yardımıyla öğrencilerini tercih ettikleri kariyere uygun eğitim vermeyi amaçlamıştır. Bu mesleki programlar şunlardır: Yerel Yönetimler, Dış Ticaret, Pazarlama, Deri Konfeksiyon, Bilgisayar Programcılığı, Tekstil Teknolojisi ve Moda tasarımı, Çocuk Gelişimi, Özel Güvenlik ve Emlak ve Emlak Yönetimi programlarıdır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Sarıgöl Meslek Yüksekokulu

Sarıgöl Meslek Yüksekokulunun kurulması Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Kuruluna teklif edilmiş olup, 07/07/2000 tarihinde Yükseköğretim Kurumu Genel Kurulunca kabul edilmiştir. 19/09/2000 tarihinde Harita ve Kadastro Programı ve İnşaat programların açılması Yürütme Kurulu tarafından incelenerek kabul edilmiştir. 2002-2003 Eğitim –Öğretim döneminde Harita ve Kadastro Programına öğrenci alınarak eğitime başlanmıştır.Halen bu programda eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. 2010 yılında. Okulumuzdaki mevcut programla üst düzeyde entegrasyon sağlayacak olan Tapu ve Kadastro programının açılması sağlanmıştır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Saruhanlı Meslek Yüksekokulu

Saruhanlı Meslek Yükseokul'nda 3 derslik, bilgisayar laboratuarı, kimyasal analiz laboratuarı, mikrobiyoloji laboratuarı, teknoloji laboratuarı, teknik resim sınıfı, malzeme bilgisi ve makine elemanları sınıfı, görsel eğitim sınıfı, konferans salonu, yemekhane ve kafeterya bulunmaktadır. 1 prosefor, 4 dr. öğr. üyesi ve 3 öğretim görevlisiyle eğitim- öğretim çalışmalarını yürüten Meslek Yüksekokulunda iş hayatının sevk ve idaresinde kamu ve özel sektör yöneticilerine yardımcı olacak, gıda işletmelerinde yürütülen işlemlerin her aşamasında görev alabilecek nitelikte ara elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bütün programlarda II. Öğretim yapılmaktadır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Uncubozköy yerleşkesinde yer alan Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, uluslarası standartlarda sağlık teknikeri yetiştirmek üzere mesleki eğitim ve uygulama programları yürütmektedir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun amacı, sağlık hizmeti sunan resmi ve özel kurumların sağlık teknikeri gereksinimlerini karşılamada tercih edilen, lider bir eğitim kurumu olmaktadır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Soma Meslek Yüksekokulu

25.01.1994 tarihinde kurulan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu, Toplumun beklentilerine cevap verebilecek, aynı zamanda, kendi geçim ve mutluluğunu sağlayacak mesleki yeterlilik, iletişim becerileri, girişimci, yenilikçi, akılcı, sürekli öğrenme ve sorgulama alışkanlığına ve empati yeteneğine sahip Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, milli, ahlâki, insani ve kültürel değerleri benimsemiş teknik elemanlar yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Bu hedef doğrultusunda İlk yıl eğitimine Elektrik Programı ile başlayan Yüksekokulumuz, 2008 yılında açılan Mekatronik ve Sondaj teknolojisi Programları, 2009 yılında açılan Grafik Tasarımı Programı ve 2012 yılında açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Programları ile birlikte, Elektrik, Maden Teknolojisi, Makine, Mekatronik, Sondaj Teknolojisi, Grafik Tasarımı, İş Sağlığı ve Güvenliği gündüz Programları, Elektrik, Maden Teknolojisi, Makine, Mekatronik, İş Güvenliği ve Sağlığı ikinci öğretim programı olmak üzere toplam yedi program ile eğitim öğretime devam etmektedir.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

20.02.2014 tarihinde kurulan ve “Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu” olarak eğitim öğretim hayatına katkı sağlayan okulumuz; toplumun ve özellikle sanayinin beklentilerine cevap verebilecek mesleki yeterlilikte ve donanımda, aynı zamanda kişisel gelişimini her yönde geliştirmiş, girişimci, yenilikçi, iletişim becerisi yüksek, ahlaklı ve erdemli aranan teknik bireylerin yetişmesine gaye edinmiştir. Bu hedef doğrultusunda mevcut İnşaat, Makine ve Metal Teknolojileri, Elektronik ve Otomasyon, Elektrik ve Enerji Bölümlerine ilave olarak Bilgisayar Teknolojileri, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümleri açılmıştır. Okulumuzda Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyonu, Mekatronik ve İnşaat Teknolojisi Programları aktif durumdadır. Yeni açılan Alternatif Enerji Kaynakları, Elektrik, Endüstriyel Kalıpçılık ve Otomotiv Teknolojisi Programları öğrenci alımına hazır hale gelmiş ve açılmıştır. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesinde olan okulumuz merkezi kampüs imkanlarına sahip ve öğrencilerimiz ulaşım, yemek ve barınma ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmekte ve sosyal aktivitelerden faydalanabilmektedirler.
| Ayrıntılı Bilgi
|

Turgutlu Meslek Yüksekokulu

Turgutlu Meslek Yüksekokulu iki yıllık eğitim ve öğretim vermek üzere 30.03.1994 tarihinde kurulmuştur. 1994-1995 öğretim yılında, Seramik ve İnşaat Programları ile faaliyete geçen yüksekokulumuzda, 1997-1998 öğretim yılında Kaynak Teknolojisi Programı açılmış, 1999-2000 öğretim yılında da Seramik ve İnşaat Programlarında ikinci öğretime başlanmıştır. 2002-2003 eğitim öğretim yılında, METEB projesi kapsamında, Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi ile ilişkilendirilerek; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Endüstriyel Elektronik, Elektrik, Makine, Turgutlu AML ile ilişkilendirilerek; El Sanatları, Turgutlu Zübeyde Hanım AML ile ilişkilendirilerek; Tekstil, Manisa Endüstri Meslek Lisesi ile ilişkilendirilerek; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Endüstriyel Elektronik, Elektrik, Makine ve Mobilya Dekorasyon II. Öğretim Programları eğitim ve öğretime başlamıştır.
| Ayrıntılı Bilgi
|

© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası