2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödül Takdim Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:20.10.2022 14:20:00
Güncelleme Tarihi:20.10.2022 14:23:00

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinden Mekânda Erişilebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü (Yeşil Bayrak) ve Engelsiz Program Nişanı Ödüllerinin sahibi olan MCBÜ fakülte ve birimlerine ödülleri, Rektörlük Seminer Salonunda düzenlenen törende takdim edildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özhan Kalaç ile ödül alan fakülte ve birim temsilcileri katıldı.

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine engelsiz bayrak ödüllerini almaya hak kazandı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde beş, “Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde iki ve Engelsiz Program Nişanı ödülü olmak üzere toplam sekiz bayrak ödülü kazandı.

Törende, Mekanda erişilebilirlik kategorisinde (Turuncu Bayrak); Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, MCBÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi (Hafsa Sultan Hastanesi), Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisinde (Yeşil Bayrak); Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Engelsiz Program Nişanı kategorisinde ise Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ödülleri Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ve Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula tarafından, Manisa Celal Bayar Üniversitesine ait “Engelsiz Üniversite Ödülleri Belgesi” MCBÜ Engelliler Danışma ve Koordinasyon Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç tarafından Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’a takdim edildi.

GR1B1650 GR1B1665 GR1B1673 GR1B1715 GR1B1696 GR1B1710 GR1B1685 GR1B1714 GR1B1688 GR1B1722