Alaşehir MYO Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Anlaş’ın Yürüttüğü Proje “TÜBİTAK ARDEB Proje Performans Ödülü” Aldı

İlan Tarihi:30.04.2022 23:32:00
Güncelleme Tarihi:30.04.2022 23:37:00
 

Yürütücülüğü Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Anlaş tarafından yapılan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 215Z080 numaralı "Orta Anadolu Bölgesindeki Paederinae (Coleoptera: Staphylinidae) Altfamilyası Türleri Üzerinde Faunistik ve Sistematik Araştırmalar” başlıklı proje, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından Nisan ayında yapılan toplantı ile proje performans ödülü almaya hak kazandı.

Proje ve aldıkları ödül hakkında bilgi, veren Prof. Dr. Sinan Anlaş, “TÜBİTAK Proje Performans Ödülü; TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artırmak amacıyla yüksek başarı ile sonuçlanan projelerin yürütücü ve araştırmacılarını ödüllendirmek için proje ekibine verilen bir teşvik ödülüdür.” açıklamalarında bulunarak;

“Bu proje kapsamında, tarımsal ve tıbbi önemi bulunan bir kınkanatlı böcek altfamilyası olan Paederinae altfamilyasına bağlı toplam 22 yeni böcek türü dünyada ilk kez olarak keşfedildi. Birçoğu çeşitli uluslararası dergide bilim dünyasına tanıtılan bu yeni türlerden birine Nobel Bilim Ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar’a atfen “Lobrathium azizsancari” adı verildi.” İfadelerini kaydetti.

Projede, Alaşehir Meslek Yüksekokulundan Prof. Dr. Ersen Yağmur ve Demirci Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Semih Örgel araştırıcı olarak, Yüksek Lisans öğrencileri Serkan Yaman ve Doruk Köksal ise bursiyer olarak yer aldı.

Prof. Dr. Sinan Anlaş, “Proje sonucunda, 14 tanesi SCI ve SCI-Expanded kapsamında taranan dergilerde, 3 tanesi diğer uluslararası dergilerde olmak üzere toplam 17 makale, 2 uluslararası sözlü sunum, 1 Doktora tezi, 2 yüksek lisans tezi ve 1 yeni TÜBİTAK projesi üretildi. Ayrıca, projenin çıktıları çok sayıda ulusal ve yerel yazılı ve görsel basında yer aldı.” ifadelerine yer verdi.


1980 görüldü.    1 Paylaşıldı
mcbü_alaşekir myo_prof. dr. sinan anlaş _1_ mcbü_alaşekir myo_prof. dr. sinan anlaş _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1980
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası