Bilimsel Yayıncılıkta Yeni Trendler Anlatıldı

İlan Tarihi:17.10.2019 10:37:00
Güncelleme Tarihi:17.10.2019 11:03:00
 

Bilimsel iletişim kalitemizi ve Üniversitemizin görünürlüğünü artırmak, küresel bilimsel yayıncılık ile uyum sağlamak için, “Bilimsel Yayıncılıkta Yeni Trendler Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Bilimsel yayıncılıkta Yeni Trentler (Web of Science Dergi Seçim Kriterleri) Çalıştayı" 15 Ekim 2019 tarihinde  Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Çalıştaya Üniversitemizin dergi editörleri, yayın kurulu üyeleri, öğretim elemanları ve kütüphaneciler  katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, “Bilimsel iletişim kalitemizi ve Üniversitemizin görünürlüğünü artırmak, küresel bilimsel yayıncılık ile uyum sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayla, Üniversite dergilerimizin Web of Science kapsamındaki bilimsel atıf indeksi olan ESCI’de (Emerging Sources Citation Index-Gelişen Kaynaklar Atıf İndeksi) yer alması için çalışmalara başlanacak. Bu yolcuğun devamında da SCI, SSCI, AHCI indekslerine hazırlık süreci gelecek” dedi.

Clarivate Analytics Uzmanı Derya Soğuksu da bugünün dünyasında akademisyenlerin önündeki büyük zorluklar ve fırsatları anlattı. Soğuksu ayrıca; SCI’ye başvuru konusunda editoryal titizliği ve dergi düzeyinde en iyi uygulamaları seçmek için tasarlanmış 24 kalite kriteri, Web of Science Platformu, Journal Citation Report,  Essential Science Indicators,  Incites, yapılan hakem değerlendirmelerinin nitelik ve niceliğini objektif kriterlere göre değerlendiren  Publons gibi kuruluşlar hakkında bilgiler verdi. Çalıştay, akademisyenlerinin sorularının cevaplanması ve karşılıklı görüş alışverişi sonrasında, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hıdır Metin tarafından Derya Soğuksu’ya teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

 

 


842 görüldü.    0 Paylaşıldı
IMG_5043 IMG_5049 IMG_5059
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
842
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası