‘Dünya Engelliler Günü’nde EBES Tanıtımı Yapıldı

İlan Tarihi:3.12.2019 16:30:00
Güncelleme Tarihi:4.12.2019 11:32:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi engelli öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde,  kütüphane hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için Engelli Dayanışma ve Koordinasyon Koordinatörlüğü tarafından EBES hakkında bilgilendirildi. Engelsiz Üniversitemizde, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde Engelsiz Bilgi Erişim Servisi (EBES) çalışmaları yürütülüyor.

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, EBES sistemi ile ilgili, yetkililerden bilgi aldı. Engelli öğrenciler ile konuşarak yaşadıkları problemleri ve önerilerini dinledi. Öğrenciler ile birlikte EBES’i inceleyen rektörümüz tüm akademik birimlerimizin bu sisteme destek olmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Engelsiz Bilgi Erişim Servisi (EBES) ile üniversitemiz Basımevi Müdürlüğünde basılan kitap, ders notu, dergi ve benzeri üniversitemiz yayınları, ayrıca akademik birimlerimizde engelli öğrencilerin yararlanması için taranan yayınlar dijital olarak Kütüphane Daire Başkanlığına gönderiliyor. Engelli öğrenci ve personelimiz kullanıcı adı ve şifre ile bu hizmetten kolaylıkla yararlanabiliyor.

Merkez Kütüphanemizce yürütülen bir başka hizmet ise engelli öğrenci ve personelimizin Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) kütüphanesinden faydalanması. Yapılan protokol gereğince hizmetten yararlanmak isteyen personel ve öğrencilerimizin Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na başvurarak kullanıcı adı ve şifresi alması gerekiyor. GETEM yaklaşık 20 bin yayını barındırıyor. GETEM İnternet Kütüphanesine üye olan kullanıcılar aynı zamanda Telefon Kütüphanesi Projesi’nden de ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Telefon Kütüphanesi Projesi ile yüzlerce sesli kitap 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden görme engelli GETEM üyelerine ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Telefon kütüphanesinde şimdilik 100 temel eser ve dünya klasiklerinden oluşan 236 eser bulunuyor.

 

 

 

 

 

 


673 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3 4 5
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
673
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası