“Ege Bilişim Zirvesi 2020” Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:28.10.2020 15:36:00
Güncelleme Tarihi:30.10.2020 10:17:00
 

“Ege Bilişim Zirvesi 2020” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bilişim alanında pek çok zirve gerçekleştiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilişim Topluluğu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ege Bilişim Zirvesi’ni bu yıl covid19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.

Ege Bilişim Zirvesi, başta Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) öğrencileri olmak üzere Ege bölgesindeki tüm üniversitelerin bilgisayar ve yazılım bölümlerinde öğrenim görenlerin kişisel gelişim ve kariyer planlamalarını yapabilmeleri adına sektörün önde gelen kurum ve kişileri ile bir araya gelmeleri amacıyla düzenlenmektedir. Bu etkinliğin diğer bir amacı ise Ege Bölgesi’nde farklı üniversitelerde bulunan bilgisayar ve yazılım alanındaki öğrenci toplulukları arasında iş birliğinin geliştirilmesidir.

Sunuculuğunu MCBÜ Bilişim Topluluğu Başkanı Süleyman Doğan’ın, açılış konuşmalarını MCBÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü adına Dr. Öğretim Üyesi Hakan Murat Karaca ve MCBÜ Bilişim Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç’ın gerçekleştirdiği zirvede çeşitli konu başlıkları katılımcılarla paylaşıldı. Yer alan konu başlıkları ve konuşmacılar sırasıyla; “Dijital Oyun Dünyası” Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, “Yapay Zekâ” Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir İstinye Üniversitesi, “Yazılım Geliştirmenin Dünü, Bugünü ve Yarını” Doç. Dr. Deniz Kılınç Bakırçay Üniversitesi, Burak Selim Şenyurt, Mimar Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç, “Java Web Teknolojileri-Özgür Yazılım” Özgür Yazılım A.Ş Kurucu Ortağı Hakan Uygun oldu.

Zirve Dr.  Öğretim Üyesi   Mustafa Özhan Kalaç ve sosyal medya fenomenleri Şahangiller’in üyesi Emrah Şahan ile “Sosyal Medya Yönetimi” üzerine yaptıkları sohbetle sona erdi.


1317 görüldü.    0 Paylaşıldı
6 3 1 5 4 2
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1317
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası