Engelsiz Bilişim Ödülleri 2023 Başvuruları Başlıyor

İlan Tarihi:28.07.2023 15:56:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sekretaryasını yürüttüğü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından, Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine Engelsiz Bilişim Ödülleri verilecektir.

Ödül Töreni, 20 Eylül 2023 tarihinde Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde Eskişehir’de düzenlenecek olan BİLTEVT’2023:“Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” ULUSLARARASI ENGELSİZ BİLİŞİM 2023 KONGRESİ açılışında gerçekleştirilecektir.

Engelsiz Bilişim Ödülleri’ne web sayfası üzerinden 1 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilgili kategoride başvuru yapabilecek veya aday gösterebilecektir. Aday gösterilen kurum ya da hizmetler oluşturulan jüri üyelerince değerlendirilerek her kategoride ödüle layık görülen kurum ya da hizmetler belirlenecektir.

Aday gösterilecek kurum ya da hizmetin, bilişim teknoloji ve hizmetlerinden yararlanarak, engelli bireylerin:

Sosyal ve ekonomik hayatlarına,

Kamu kurum hizmetlerinden yararlanmalarına,

Eğitimlerine,

Bilgiye erişimlerine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlaması ve bu hizmetlerin uygulamaya geçmiş olması şartı aranacaktır.

Detay bilgi ve başvuru için: https://www.engelsizbilisimodulleri.com/