Fen-Edebiyat Fakültesinde Gururlandıran Mezuniyet

İlan Tarihi:27.06.2019 11:58:00
Güncelleme Tarihi:27.06.2019 15:30:00
 

Fen-Edebiyat Fakültesi 23. Dönem Mezuniyet Töreni, 26 Haziran 2019 tarihinde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rekreasyon Alanında, büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

650 mezun verilen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kamil Şirin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Mümin Çağlar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kenan Dost, Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer,  öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.

Fakülte birincisi Selami Ören tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada, “Bugün, hedeflerimi gerçekleştirerek yıllar önce hayal ettiğim yerdeyim. Her ne koşulda olursanız olun, mücadeleyi bırakmayın. Tökezleyebilirsiniz, düşebilirsiniz ama her ne olursa olsun ayağa kalkmak için çabalayın, mücadeleden kaçınmayın. Hayatta öğrenecek ve umut edecek çok şey olduğunun farkında olmalıyız. ‘İnsanın olduğu her yerde küçük de olsa bir umut vardır’ cümlesini kendimize şiar edinerek, umutlarımızı hiçbir zaman yitirmemeliyiz.

Değerli arkadaşlarım; dört yıl önce çıkmış olduğumuz bu yolun önemli bir kısmını bitirdik. Her birimiz ülkemizin farklı bölgelerinde, farklı meslek gruplarında yeni bir yola çıkacağız. Bu yolda saygıdeğer hocalarımızdan öğrendiğimiz bilgi ve birikim bizlere yol gösterecektir. Üniversitede bulunduğumuz zaman içerisinde kıymetli arkadaşlıklar ve dostluklar edindik, unutamayacağımız anılar biriktirdik. Bunlar bizim için büyük kazançlar oldu. Mesleğinizi icra ederken ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunu takip ederek, ülkemizin milli ve çağdaş değerlerini yücelterek katkı sağlamak, en büyük hedefimiz olmalıdır. Kazanmış olduğum bu başarı, yalnızca şahsıma ait değildir. Bize Sanat Tarihini sevdiren hocalarımızdan çok şey öğrendik. Emeklerinden dolayı değerli hocalarıma tek tek teşekkür ediyorum. Başarımın asıl mimarı, hayatımın her anında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, daima yanımda olan, varlıklarından ebedi kıvanç duyduğum kıymetli ailemdir. Hepinizin huzurunda onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Kamil Şirin, “Mesleğimizi anlamlı, güzel ve kaliteli kılan; sizlere öğretmek, sizlerden öğrenmek ve sizlerle birlikte üretmektir.”    

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Şirin törende yaptığı konuşmada, “Sayın veliler; doğdukları ilk günden beri üzerlerine titrediğiniz, dünyanın en kıymetlileri olan çocuklarınızı dört  yıl önce bizlere emanet ettiniz. Manisa Celal Bayar Üniversitesinin akademik kadroları ile gençlerimizi bilimsel, kültürel ve sosyal açılardan donanımlı hale getirdik.

Fakültemizde kaliteyi ve başarıyı artırmak, öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamak için Matematik, Kimya ve Biyoloji Bölümlerinde önümüzdeki yıl iş yeri uygulama eğitimine başlanacak. Bölge üniversiteleri içinde ilk kez Üniversitemiz tarafından uygulanan bu yeni eğitim-öğretim modeli ile öğrencilerimizin istihdama yönelik yetişmeleri sağlanmış olacak. Bu yeni modelle, öğrencilerimiz son dönemlerini iş yerlerinde tam zamanlı ve kesintisiz olarak 15 hafta süreyle yapacakları uygulamalar ile tamamlayacaklar. Son dönemlerine kadar Üniversitemizden edindikleri teorik ve pratik bilgileri, iş yerlerinde uzman kişilerin denetiminde yapacakları uygulamalar ile birleştirerek, uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştirecekler. Hayata ve işe dokunacaklar; tüm iş, tasarım ve üretim süreçlerinin içerisinde yer alacaklar. Aynı şekilde Fen Edebiyat Fakülteleri Eğitim Değerlendirme Kurulundan (FEDEK) Kimya ve Biyoloji Bölümlerimiz için beş yıllık akreditasyon belgesi başarıyla alındı. Diğer bölümlerde de FEDEK akreditasyon süreci devam etmektedir. Bunun yanında Fakültemizde eğitim-öğretim yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz panel, konferans, seminer ve teknik gezilerle öğrencilerimizi hayata hazırladık.

Değerli öğretim üyelerimiz, öğrencilerimize verdiğiniz eğitim ve onları hayata hazırlamada göstermiş olduğunuz özverili çabalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Sevgili mezunlarımız, sizler de biliyorsunuz ki biz öğretim üyelerinin en önemli varlık sebebi sizlersiniz. Mesleğimizi anlamlı, güzel ve kaliteli kılan; sizlere öğretmek, sizlerden öğrenmek ve sizlerle birlikte üretmektir. Bugün sizin için farklı bir anlam taşıyor. Artık elinizde diplomanızla hayata yeni bir pencereden bakmanın zamanı geldi. Sorumluluk alacağınız bir dönem başlıyor. Önce kendinize karşı sorumlusunuz. Çevrenize, yakınlarınıza ve çalışma arkadaşlarınıza karşı güvenilir, dürüst ve ahlaklı olmalısınız. Sevgili gençler, Milli Mücadelenin 100. yılında sizlerden hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesini; büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürmenizi istiyoruz. Ayrıca unutmayınız ki iyilik insanı güzelleştirir. Güzel olan, insanı iyiliğe yaklaştırır. Bu yüzden insanın hayatını iyi ve güzel olan şeylerle bezemesi, ahlâkî ve estetik kemâle ulaşması için zorunlu bir durumdur. Son olarak; iki gün önce vefat eden İşyeri Uygulama Eğitimi Koordinatörümüz Prof. Dr. Kenan Yalınız’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi’ye teşekkür ederim. Bugüne kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek sizleri yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı temenni ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, “Bizler artık bu ülkenin geçmişiyiz, bu ülkenin geleceğini sizler kuracaksınız.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, “Üniversitemizin her eğitim biriminde olduğu gibi, Fen-Edebiyat Fakültesinde de hedefimiz kaliteli ve nitelikli mezunlar vermektir. Bunu tüm inancımla başardığımızı düşünüyorum. Tabii ki bu başarının sağlanmasında kıymetli meslektaşlarımın önemli katkıları var. Onlar sadece öğrencilerimize meslekleriyle ilgili bilgiler aktarmadılar, hayata hazırladılar.  Onlara ilim, irfan ve erdemli olmayı öğrettiler. Huzurlarınızda onlara şükran duygularımı iletiyorum, minnetle teşekkür ediyorum.

Sevgili aileler; sizler de bugün çok güzel duygular içindesiniz. Doğumundan bugüne her türlü desteği verdiğiniz, her türlü özveriyi gösterdiğiniz göz bebekleriniz, çocuklarınız mezun oluyor. Yeni bir hayata başlıyorlar, ne kadar sevinseniz azdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki biz onlarla gurur duyuyoruz, siz de duyabilirsiniz.

Sevgili öğrencilerimiz; diplomalarınızla yeni bir hayata yol alacaksınız ama sizlere şu uyarıda bulunmak istiyorum. Her şey diploma değil. Çünkü artık bugün çıkan bir bilgi, 6 ay sonra eskiyor. Dolayısıyla o diplomaların, belki de üç beş sene kendinizi yenilemediğinizde hiçbir hükmü kalmayacak. Sürekli olarak kendinizi yenilemelisiniz. Her ne kadar öğretmenlik formasyonunu almış olsanız da yeteri kadar öğretmen atanmıyor. Bunun için sizler çok daha fazla çalışmalısınız. Bu ülkeye karşı sorumluluklarınızın olduğunu unutmayınız. Çünkü bu ülke hangi şartlarda kuruldu ve hangi cenderelerden geçiyor sizler de bunun tanığısınız. Dolayısıyla her Türk genci gibi bu ülkenin değerlerine sahip çıkmalısınız. Sizler geçmiş ve gelecek arasında köprüsünüz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz.  Bizler artık bu ülkenin geçmişiyiz, bu ülkenin geleceğini sizler kuracaksınız. Sizler yapabileceğinizin en iyisini yapmak durumundasınız. Unutmayın ki iyinin daha iyisi vardır. Bu yolda iyilikten, doğruluktan, insan haklarından, adaletten ayrılmamanızı diliyorum. Sizi bugünlere getiren ailenize karşı, çevrenize karşı sorumluluklarınızı unutmayın. Anne ve babalarınızın dualarını almayı unutmayın. Yolunuz açık olsun, Allah'a emanet olun” dedi.

Tören, fakülte birincisi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Selami Ören, ikinci Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Sema Uçtu ve üçüncü Matematik Bölümü  mezunu Merve Kaplan  ile bölüm bazında dereceye giren mezunlara ödüllerinin takdim edilmesi, tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep atma ile sona erdi. 

 

 


1666 görüldü.    0 Paylaşıldı
_NKN0060 _NKN0123 _NKN0246 _NKN0250 _NKN0256 _NKN0266 _NKN0270 _NKN0276 _NKN0284 _NKN0297 _NKN0307 _NKN0311 _NKN0318 _NKN0321 _NKN0323 _NKN0326 _NKN0331 _NKN0366 _NKN0387 _NKN0403 _NKN0419 _NKN0448 _NKN0485 _NKN0499 _NKN0501 _NKN0514 _NKN0526 _NKN0535 _NKN0539 _NKN0548 _NKN0560 _NKN0571 _NKN0578 _NKN0581 _NKN0583 _NKN0587 _NKN0588 _NKN0598 _NKN0601 _NKN0604 _NKN0607 _NKN0611 _NKN0616 _NKN0621 _NKN0633 _NKN0635
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1666
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası