Gördes Meslek Yüksekokulu’nun Katkılarıyla “Gördes Halıcılık Paneli” Düzenlendi

İlan Tarihi:17.09.2020 16:22:00
Güncelleme Tarihi:2.10.2020 13:51:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulu, Gördes Kaymakamlığı ve Gördes Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Gördes Halıcılık Paneli” 15 Eylül 2020 tarihinde, Gördes Belediye Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un açılış konuşmalarıyla başlayan panele; İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, TKDK İl Koordinatörü Uğur Uslu, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Ercan Kartepe, Gördes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selim Duramaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Coşkun Çelik, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Tarihsel ve Sanatsal Perspektifte Gördes Halıcılığı” ve “Gördes Halıcılığı ve Sosyoekonomik Boyutu” konularının işlendiği oturumlarda Akdeniz Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Menekşe Suzan Teker, Araştırmacı Yazar Yurdun Güvenen, MCBÜ İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Enis Yakut, MCBÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İsmail Metin, Manisa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Uğur Uslu, Gördes Gazetesi Yazarı Ahmet İnce ve Gördes Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Fatma Aybey panelist olarak katılırken; MCBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Gökmen Birinci Oturuma, MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selim Duramaz ise İkinci Oturuma moderatörlük yaptı.

Program, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarafından konuşmacılara hediye takdimi ve Gördesli girişimci Aziz Aydoğdu’nun açtığı halı sergisinin gezilmesi ile sona erdi.