Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Genç Mühendisleriyle Gurur Duyuyor

İlan Tarihi:3.07.2019 10:33:00
Güncelleme Tarihi:3.07.2019 10:33:00
 

Üniversitemiz Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 28 Haziran 2019 tarihinde Fakülte bahçesinde yapıldı. Törene Turgutlu Garnizon Komutanı Alb. Kenan Peşternik, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Birol Kovancılar, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Türk, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nurettin Arslan ile Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Fadıl Soykök, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, meslek odaları ve firma temsilcileri ile mezunların aileleri katıldı.

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesini birincilikle bitiren Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunu Abdullah Çalışkan tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada, “Dört yıl önce çıktığımız yolu bugün burada sonlandırıyoruz. Okula geldiğim dönemlerde, fakülte yeni açılmıştı ama herkes birbirini tanıyordu. Sıcak ve samimi bir ortam vardı. Yeni bir teknoloji, bilgi öğrenen arkadaşımız bizimle paylaşıyordu ki bu halen böyle. Etkinliklere neredeyse tüm fakülte birlikte katılıyordu. Daha sonrasında kendi etkinliklerimizi düzenleyebildik. Bütün bu etkinlikleri ve bilgi paylaşma ortamını kurabilmemizde etkili olan şey ise, hocalarımızdı. Hocalarımız bize öğrenciden daha öte, bir meslektaş gözü ile yaklaştılar. Bizi yeni teknolojilere ve gelecekte değer kazanacak yeni dallara yönlendirdiler. Proje üretme ve üretken bireyler olabilmemiz hususunda yüreklendirdiler ve daima arkamızda oldular. Kıymetli anne ve babalar; bir anlamda da bu diplomaların asıl sahipleri sizlersiniz. Başta annem ve babam olmak üzere tüm anne ve babaları yürekten tebrik ediyorum. Başta her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen, her daim yanımda olan, varlıklarından tarif edilemeyecek mutluluk ve güven duyduğum aileme; saygıdeğer hocalarıma ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Türk, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesinin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 3. Dönem Mezuniyet Törenine teşrif ederek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Kısa bir süre önce yitirdiğimiz kıymetli çalışma arkadaşım, meslektaşımız Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İşyeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü, değerli bilim insanı Prof. Dr. Kenan Yalınız’ı rahmetle anıyor, ailesine ve yakın arkadaşlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Hep birlikte bugün mezunlarımızı yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu, mutluluğunu ve heyecanını hissediyoruz. Değerli aileler; sizleri gönülden kutluyor, bizlere duyduğunuz güven ve çocuklarınıza verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyoruz. Yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı, titizlikle görevini ifa eden değerli akademik ve idari kadromuzun olağanüstü çabaları ile bilgilerle donatarak geleceğe hazırladık. Katkılarından dolayı kendilerine sizler adına çok teşekkür ediyorum. Artık birer mühendis olarak hayatlarının yeni bir dönemine adım atan evlatlarınıza harcadığınız değerli emekleriniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Fakültemize desteğini daima sürdüren ve gelinen bu aşamaya ulaşmasında önemli katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi’ye ve Üniversitemizin değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bu törenin hazırlığında görev alan tüm arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.

Değerli öğrenciler; sizler bugünden itibaren mühendis meslektaşlarımız olarak hayata atılacaksınız. Üniversitemizde aldığınız eğitim sayesinde analitik düşünebilen, takım ruhuna sahip, sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olarak mezun oluyorsunuz. Sahip olduğunuz bu diplomalar sizlere şüphesiz önemli sorumluluklar yüklemektedir. Tüm dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi sürekli yenilemek de bu sorumluluklardandır. Yakınlarınıza ve çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstererek örnek birer mühendis olmalısınız. Bunun yanında, kendinize hedefler koymak suretiyle geleceğinizi planlayın, ancak hedefleriniz gerçekçi olsun. Diğer bir deyişle, toplumun ihtiyaçlarına uygun hedefler seçin. Zorluklarla mücadele edin, kendinize güvenin, sabırlı olun ve bildiklerinizi paylaşın. Disiplinli çalışmak, işinizi doğru ve zamanında yapmak yaşam felsefeniz olsun.

Manisa Celal Bayar Üniversitesinin birer mezunu olarak sizlere bundan sonraki yaşamlarınızda başarılar diliyor, her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Birol Kovancılar, “Endüstri 4.0 ya da  4. Sanayii Devrimi olarak adlandırılan yeni bir sanayileşme dönemine giriyoruz. Bu dönem siber-fiziksel sistemlere dayalı üretim modellerinin devreye girmesine dayanıyor. Nesnelerin interneti, yapay zekâ, robotik ve diğer teknolojilerdeki gelişmeler işin doğasını değiştiriyor, her alanda devasa dönüşümleri beraberinde getiriyor. Otomasyon ve yapay zekânın gücü artarken, pek çok insan yakın gelecekte işini, mesleğini kaybetme endişesi ile karşı karşıya kalıyor. Tüm bu tehditlerle birlikte olumlu tarafından bakarsak,  yeni nesil teknolojiler ve bu devasa dönüşümler, iyi yetişmiş inovatif bir nesil için yepyeni çalışma alanları, girişim alanları ve meslekler de yaratıyor. Adeta, 1800’lü yılların sonunda yaşamış yazar, filozof Elbert Hubbard’ın dediği gibi; “Elli sıradan insanın işini bir makine yapabilir, ama bir sıra dışı insanın işini hiç bir makine yapamaz.” Geleceğin neslini yetiştirmek ve insana yatırım, her zamankinden daha önemli hale geliyor. Artık eğitim sistemlerinin her an her yerde mevcut ezber bilgilere değil, yeni nesil bilgi ve becerilere odaklanması gerekiyor. Daha bilişsel, duyusal ve sanatsal becerileri öne çıkarmak gerekiyor. Bu doğrultuda ‘bilim ve insan’ anlayışıyla hareket eden Manisa Celal Bayar Üniversitemiz; teknolojik yeniliklere açık, özgürlükçü, girişimci ve katılımcı bir dünya üniversitesi olma yolunda, hayata değer katan, özgüven sahibi, geleceği inşa edecek nesilleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu yıl mezun olan öğrencilerimizin saygıdeğer aileleri ve yakınları, bugün burada öğrencilerimizi mezun etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrenim gördükleri süre boyunca hepsine, sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde rekabet edebilecekleri mesleki beceriler kazandırmaya çalıştık. Sizlerin özenle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı, geleceğe büyük bir gönül rahatlığıyla gönderiyoruz. Onlarla hepimiz gurur duyuyoruz. Çocuklarınızın, eğitim ve öğretim sürecinde göstermiş olduğunuz maddi ve manevi katkılarınız için sizlere teşekkür ediyoruz. 

Saygıdeğer öğretim üyelerimiz; görevinize olan bağlılığınız, sıkı çalışmanız ve fedakârlığınızla, mezunlarımıza anlamlı bir şekilde daha iyi bir yaşam sürmeleri için yol gösterdiniz, onları bilgi ile donattınız ve onlara yardımcı oldunuz. Hepinize şükran borçluyuz” dedi.

Mezuniyet töreni, fakülte ve bölümlerde dereceye girenlere başarı belgelerinin ve ödüllerinin takdim edilmesi, tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi ve keplerin sevinçle havaya fırlatılması ile sona erdi. Törenin ardından mezun öğrenciler, Fakülte öğrencilerinden oluşan Armoni Kulübünün müzik dinletisiyle coşkulu anlar yaşadılar.


1113 görüldü.    0 Paylaşıldı
_NKN1251 _NKN1255 _NKN1267 _NKN1270 _NKN1272 _NKN1276 _NKN1278 _NKN1305 _NKN1330 _NKN1345 _NKN1347 _NKN1359 _NKN1365 _NKN1369 _NKN1371 _NKN1377 _NKN1379 _NKN1382 _NKN1387 _NKN1392 _NKN1394 _NKN1403 _NKN1415 _NKN1439 _NKN1441 _NKN1446 _NKN1448 _NKN1449 _NKN1452 _NKN1457 _NKN1466 _NKN1472 _NKN1482 _NKN1516
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1113
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası