İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü Faaliyetlerine Başladı

İlan Tarihi:11.01.2023 16:10:00
Güncelleme Tarihi:12.01.2023 13:57:00
 

Üniversitemiz ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında Eğitim-Öğretim gören öğrencilerimizin kariyer gelişimlerinde önemli yer tutan İsteğe Bağlı Staj, İşletmede Mesleki Eğitim ve Kariyer ve Mezunlar Koordinatörlüğü tek bir çatı altında toplanarak İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü (İKA Ofisi) kurulmuştur. İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü (İKA Ofisi) öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine katkı sunmak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacını taşımaktadır. İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü (İKA Ofisi) öğrencilerimizin öğretim hayatının erken aşamalarından başlayarak mezuniyet sonrası kariyer gelişimlerini uçtan uça desteklemek, takip etmek ve geliştirmek üzere Rektörlük giriş katında faaliyetlerine başlamıştır. Koordinatörlüğün yeni web sitesi ika.mcbu.edu.tr olarak aktif hale gelmiş olup isteğe bağlı staj, işletmede mesleki eğitim ile mezunlar ve kariyer birimlerinin işlemleri bu yeni web sitesi üzerinden yürütülmektedir.

İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü (İKA Ofisi) faaliyetleri hakkında kısa bilgiler aşağıda verilmişmiş olup, daha fazla bilgi için ika.mcbu.edu.tr adresini veya İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü ofisi ziyaret ediniz.

İsteğe Bağlı Staj Birimi: Lisans öğrencileri için 2.dönem bitiminden 7.dönem sonuna kadar, ön lisans öğrencileri için 1.dönem bitiminde 3.dönem sonuna kadar, derslerinin olmadığı günlerde ya da birinci öğretim öğrencilerinin ikinci öğretimde derslere girmek suretiyle gündüzleri firmalarla anlaştıkları gün ve saatlerde çalışmalarıdır. Öğrencinin isteğe bağlı staj yapabilmesi için kabul aldığı iş yerini bölüm staj komisyonunun uygun bulması gerekmektedir. Burada süre sınırlaması bulunmamakta olup öğrenci ile iş yeri staj süresini ve staj günlerini aralarında belirlemektedir. İsteğe bağlı staj programında iş yerlerine giden öğrenciler için iş kazası ve meslek haftalığı kapsamında sigorta Üniversitemiz tarafından yapılmaktadır. Firmaların öğrencilere herhangi bir ücret ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.

İşletmede Mesleki Eğitim Birimi: “İşletmede Mesleki Eğitim”, öğrencilerin öğrenim süresince kazandıkları teorik ve pratik bilgilerini, "İşletmede Mesleki Eğitim" dersi adı altında son dönemlerinde iş yerlerinde yapacakları tam zamanlı uygulamalı eğitimle bütünleştirerek, uygulama becerisi yüksek öğrenciler olarak mezun etmek amacıyla uygulamaya konulan yeni bir eğitim modelidir.

Lisans programları için 8. yarıyılda ön lisans programları için 4. yarıyılda, bütün derslerini alarak başarılı olan öğrenciler son dönemlerinde iş yerlerinde 15 hafta boyunca tam zamanlı çalışmaktadırlar. Bahar dönemi için firmalar tarafından öğrenci talebi işlemleri devam etmekte olup öğrenciler iş yerlerinde 1 mart-16 haziran 2023 tarih aralığında çalışacaklardır. İşletmede Mesleki Eğitim Üniversite Senatosu tarafından kabul edilerek akademik takvimde yer alır ve buradaki tarihlere göre sürdürülür. Uygulamalı eğitim süresince, iş yerlerinde çalışan öğrenciler için, iş kazası ve meslek haftalığına karşı sigorta işlemleri Üniversitemiz tarafından yapılmaktadır. Amaç öğrencilerin iş yerlerini tanımaları mezun olmadan deneyim kazanmaları ve mezun olduktan sonra hayalini kurdukları iş yerlerinde istihdam edilmeleridir.

Mezunlar-Kariyer Birimi: Mezunlar ve kariyer birimimiz üniversitemizdeki gençler ile reel sektör arasında köprü vazifesini sürdürmeyi ve süreci geliştirmeyi hedeflemektedir. Kariyer günleri planlar, tüm iş, staj, etkinlik, program ve haberlerin öğrencilerimize SMS, mail ve sosyal medya kanallarından kısa sürede ulaştırılmasını sağlayarak, Yetenek Kapısı, Ulusal Staj Programı ve Bölgesel Kariyer Fuarları ile ilgili bilgilendirme ve sistemlerinin yönetimini sağlamaktadır.


1383 görüldü.    2 Paylaşıldı
ika
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1383
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası