Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu

İlan Tarihi:24.12.2019 13:08:00
Güncelleme Tarihi:24.12.2019 13:11:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından 23 Aralık 2019 tarihinde, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katılımıyla, “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferans düzenlendi. Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, rektör yardımcıları, öğretim elemanları, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitelerin, geleceğin Türkiye’sinin yetişmesinde çok önemli görevleri üstlenerek, bilimsel ve akademik yönden öğrencilerin sosyal gelişimini sağlayan kurumlar olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Bireylerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaşadığımız sorunlarımız var. Devlet tarafından incitildiğini, üzüldüğünü düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları var. Bu üzülmeyi, incinmeyi kısa sürede çözmek, onun gönlünü hoş etmek, derdine derman olmak üzere dünyada adı ombudsmanlık, Türkiye’de uzlaşmacılık veya kamu denetçiliği, ama en önemlisi kamuyla vatandaşımızın arasında kurulan gönül köprüsünün kesilmemesini sağlayan bir kurum Kamu Denetçiliği. Çözüm ehli olmak için erdemli ve ahlak sahibi olmak lazım. Bu noktada biz değerli öğretim görevlilerine, büyüklere düşen geleceği emanet edeceğimiz siz değerli çocuklara bu erdem adına bir kazanım sağlayabilmek, farkındalık oluşturabilmek. Kazanımlarınız ahlak ve erdem ile anlam kazanır” dedi.

Vali Ahmet Deniz ise, adli davaların yaklaşık üçte birlik kısmında kamunun taraf olduğunu söyleyerek, “Problemlerin çözümlenmesi hem masraflı hem de zaman alıyor. Bu açıdan Kamu Denetçiliği gibi kuruluşlar bu süreçlerin hızlı ve pratik bir şekilde sonuçlanması açısından önemli. Kurum, devlet ile kamu arasında tam anlamıyla bir köprü görevi görüyor. Kamu denetçiliği kurumumuz demokrasimizin gelişmesi, hukukun üstünlüğü, hak aramanın geniş platformlara yayılması ve hak arama kültürünün yayılması açısından çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ombudsmanlık müessesi ile ilgili teknik bilgilerin verildiği KDK tanıtım filmi gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, “Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye’de idarenin işleyişini, insan haklarına, adalete ve hakkaniyete uygun olup olmadığını denetlemek için belediyelerden bakanlıklara, üniversitelerden eğitim kurumlarına ne varsa bütün idarelere kararlarıyla yol göstermek için kurulmuştur.Kurumumuz gücünü Anayasa’dan ve TBMM’den alır. Bize her türlü şikâyeti yapabilirsiniz. Belediye yeterince hizmet vermiyordur, okullarda çocuklarınız var okul iyi yönetilmiyor olabilir, öğretmenler çocuklarınıza istediğiniz alakayı göstermiyor olabilir aklınıza ne geliyorsa şikâyet edebilirsiniz. Devlet diyor ki, biz vatandaşlarımıza birçok konuda hizmet veriyoruz, bundan memnun değil misiniz, mahkemeye gitmeyin, Kamu Denetçiliği Kurumu’na gidin. Oturduğunuz yerden, gördüğünüz yanlışlığı bize intikal ettirebilirsiniz. Biz, gelen şikâyetleri hemen idareyle görüşüp dostane çözme yoluna gidiyoruz. Yapılan başvuruları 6 ay içerisinde çözüyoruz” dedi.


800 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3 4
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
800
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası