Koronavirüs Salgınının Hukuka Yansımaları Sempozyumu Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:16.06.2021 13:33:00
Güncelleme Tarihi:16.06.2021 13:34:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Adalet Programı tarafından düzenlenen "Koronavirüs Salgınının Hukuka Yansımaları Sempozyumu" çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın açılış konuşması ile başlayan ve Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Demir’in katkılarıyla devam eden "Koronavirüs Salgınının Hukuka Yansımaları Sempozyumu", Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ve Ankara Barosu’ndan alanında uzman on dört farklı akademisyenin katılımıyla üç oturumda gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç açılış konuşmasında; salgın sürecinin insanları doğaya, yaşama ve birbirine daha saygılı bir hale getirdiğine vurgu yaparak, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinin bölgede yaşanan sürece ilişkin katkılarını ifade etti. Rektör Ataç ayrıca; bugüne kadar yapılan birçok etkinlikte, salgının eğitim, gıda ve tarıma yansımalarının değerlendirildiğini belirterek bu sempozyumla birlikte süreçte yaşanan aile içi uyuşmazlıkların, ticari hayatın ve iş hukukunun değerli akademisyenlerin de katkıları ile masaya yatırılacağını ifadelerinde yer verdi.

Koronavirüs Salgınının Hukuka Yansımaları Sempozyumu’nun ilk oturumunda salgınının iş hukuku ve medeni hukuka yansımaları, ikinci oturumunda idare, ceza ve mali hukuk boyutu, son oturumunda ise ticaret hukukuna yansımaları tartışılarak, sorunlara çözüm önerileri getirilmeye çalışıldı.

Sempozyum iyi niyet temennileri ile sona erdi.