“Kronik Yara Bakımı Sempozyumu” Gerçekleşti

İlan Tarihi:30.03.2023 15:05:00
Güncelleme Tarihi:9.05.2023 14:36:00
 

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Proje Birimi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen “Birlikte El Ele Yarasız Günlere” başlıklı proje kapsamında, MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Kronik Yara Bakımı Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Düzenleme Kurulu ile bilimsel programın yürütücülüğü MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nce yürütülen, Türkiye’de Avrupa Birliği Programı finansmanıyla desteklenen ilk yara bakımı sempozyumu olan “Kronik Yara Bakımı Sempozyumu’na” Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Azmi Ekmen ile Manisa ili idari ve mülki amirleri katıldı.

Çevrimiçi olarak da yayımlanan sempozyum saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Protokolün açılış konuşmaları ardından Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak tarafından, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Azmi Ekmen’e plaket verildi. Açılış konuşmalarında iyileşme süreci ile yavaş ve zorlu olan veya iyileşmeyen ya da tekrar eden yaraların Kronik yara olduğu ifade edilerek sadece deprem felaketi yüzünden değil dünya nüfusunun yaşlanmasıyla da kronik yara bakımı konusunda bilgilenme ihtiyacının tüm dünyada arttığı ve hastane maliyetlerine etkisi vurgulandı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje kapsamında sempozyum sonuç çıktıları derlenip; proje ortağı kurumlar, özel hastaneler ve huzur evlerinin kronik yara bakımı ile ilgili birimlerine dağıtılacak aynı zamanda da yaşlı ve engelli bireyler ile yakınlarına dağıtılmak üzere iki buçuk dakikalık dört animasyonlu video oluşturulup, proje ortağı kurumların internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında kitlelerin erişimine sunulacak. Sempozyum sunumları Manisa İl Sağlık Müdürlüğü resmi Youtube hesabından yayınlanacak.


1193 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_kronik yara bakımı sempozyumu _3_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_kronik yara bakımı sempozyumu _1_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_kronik yara bakımı sempozyumu _2_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_kronik yara bakımı sempozyumu _1_ mcbü_sağlık bilimleri fakültesi_kronik yara bakımı sempozyumu _4_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1193
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası