MCBÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencileri StarHack'21 Hackathon Yarışmasında Birinci Seçildi

İlan Tarihi:14.12.2021 12:14:00
Güncelleme Tarihi:14.12.2021 12:15:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Yusuf Burak Peker, İsmail Tosun, Zafer Say, Mehmet Emre Yılmaz ve Melek Kıpçak’tan oluşan "biz.meFutures" takımı,  katıldıkları Mercedes-Benz Otomotiv tarafından İstanbul’da düzenlenen StarHack'21 Hackathon yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.

"Innovate! Be responsible for sustainability" mottosu ile yola çıkılan yarışmanın temaları; "Siparişten Ödemeye: Sürücülere araç içi online satın alma deneyimini nasıl sunabiliriz? Mobilite: İnsanları paylaşımlı araç kullanmaya nasıl yönlendirebiliriz? Sürdürülebilirlik: Sürücülerimizin daha çevre/insan dostu bir sürüş deneyimi yaşamalarını nasıl sağlayabiliriz? Mobilite ve Sürdürülebilirlik: Şarj istasyonlarında şarj sırasında sürücünün ve yolcuların deneyimini nasıl iyileştirebiliriz?" şeklinde gerçekleşti.