MCBÜ Çek Cumhuriyeti’nden Gelen Heyeti Ağırladı

İlan Tarihi:1.11.2021 20:47:00
Güncelleme Tarihi:1.11.2021 20:55:00
 

Pandemi sonrası üniversitemizdeki Erasmus+ hareketlilikleri hız kazandı. Bu kapsamda, Çek Cumhuriyeti Opava Silesian Üniversitesi (Silesian University in Opava), İşletme Yüksekokulu (School of Business Administration in Karvina) Erasmus programı koordinatörü ve öğretim üyeleri Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği çerçevesinde üniversitemizi ziyaret etti. İşletme Yüksekokulu Erasmus Koordinatörü Alena Rusinova, Turizm ve Serbest Zaman Çalışmaları Bölümü öğretim üyeleri Martina Chylková ve Krystina Heinz, üniversitemiz İşletme Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine yönelik Kültürlerarası İletişim, Çek Cumhuriyeti hakkında genel bilgiler vb. konuları kapsayan sunumlar gerçekleştirdi.

Karvina İşletme Yüksekokulu Erasmus Koordinatörü Alena Rusinova, fakültelerinde daha fazla Türk öğrenci ağırlamak istediklerini, ayrıca Karvina’nın ekonomik ve coğrafi olarak öğrenciler için avantajlı bir bölge olduğunu belirtti. Fakültelerine gelen öğrencilerin Çek Cumhuriyeti’ne sınırı olan ülkelerden Polonya, Slovakya, Almanya gibi Avrupa ülkelerine de geçerek kolayca seyahat edebildiklerini bu açıdan da tercih edilen bir okul olduklarının altını çizdi.

Heyet ayrıca, Erasmus Koordinatörlüğünde ikili anlaşmanın genişletilmesi için görüşmeler yaparak, üniversitemiz personelleri ile de bir araya gelerek iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu. İşletme Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen ders verme ve seminer etkinliklerinde Doç. Dr. Deniz Dirik ve Dr. Öğr. Üyesi Enis Yakut katkı sundu.

Çek Cumhuriyeti’nden gelen öğretim üyeleri ile İİBF ve İşletme fakültelerinde seminer ve ders verme hareketliliklerinin ardından kampüs turu gerçekleştirildi. MCBÜ Üniversite Korusu Fidan Dikimi Etkinliğine de katılıp fidan bağışında bulunan konuklar Mevlevihane ve Tıp Tarihi Müzesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. MCBÜ Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök ve Öğr. Gör. İpek Yeniay Hatipoğlu konuk öğretim üyelerine eşlik etti.

Silesian University in Opava, School of Business Administration in Karvina hakkında daha fazla bilgi için; https://www.slu.cz/slu/en/


1313 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC8713 _DSC8727 _DSC8718 _DSC8721 _DSC8715 mcbü_erasmus_ _3_ mcbü_erasmus_ _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1313
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası