MCBÜ Erasmus+ Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:18.10.2022 13:14:00
Güncelleme Tarihi:18.10.2022 13:24:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen Erasmus Bilgilendirme Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın katılımıyla Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin oldukça yoğun katılım gösterdiği programın açılış konuşmasında MCBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Betül B. Oğuz; öğrencilerin yararlanabileceği program türleri hakkında bilgi verdi. Erasmus+ Programı’nın olumlu etkisinden de söz eden Oğuz, programın eğitim boyutu dışında kişisel gelişim süreci için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ise konuşmasında Erasmus+ Programı’nın katılımcılara kattığı sorumluluk duygusuna vurgu yaparak, daha fazla sayıda öğrencimizin değişim programlarından faydalanmasının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Ataç ayrıca değişim programlarına katılmanın sadece akademik olarak değil kültürel olarak da etkili olduğunu ve öğrencilerin hem dil becerilerini geliştirmede hem de böylesi bir tecrübeye sahip olmanın üniversite sonrası hayatları için oldukça faydalı olduğunu belirtti.

Toplantının ilk oturumunda Öğr. Gör. İpek Yeniay Hatipoğlu toplantıya katılan öğrencilere Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği program içerikleri hakkında detaylı bilgilendirmede bulunurken programdan yararlanmaya hak kazanmaları halinde bu konudaki sorumluluklarının ne olduğunu aktardı.

Toplantının devamında Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Beşikçi moderatörlüğü’nde, Erasmus+ Programı ve tarihçesiyle ile ilgili konuları içeren "Kahoot! Ödüllü İnteraktif Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Deneyim Paylaşımı Oturumunda ise; değişim programlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için daha önce Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği programına katılmış olanlar geçirmiş oldukları Erasmus süreci hakkındaki tecrübelerini ve sürece ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Erasmus+ Programından en üst seviyede faydalanma imkânı ve çeşitliliği sunulabilmesi için; Uluslararası İlişkiler Ofisi ile öğrenciler arasındaki pozitif iletişimin vurgulandığı toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, toplantının sonunda öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

_DSC8070 _DSC7945 _DSC7962 _DSC7956 _DSC7975 _DSC8091 _DSC7997 _DSC7983 _DSC7999 _DSC8001 _DSC8148 _DSC8198 _DSC7948 _DSC8200 _DSC7959 _DSC8031 _DSC8033 _DSC8065 _DSC8175 _DSC8226