MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu "Sıfır Atık Belgesi" Almaya Hak Kazandı

İlan Tarihi:1.09.2021 16:53:00
Güncelleme Tarihi:2.09.2021 08:49:00
 

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan, atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan sıfır atık yönetimi çerçevesinde; personel ve öğrencilerin kullandığı alanlara sıfır atık kumbaraları yerleştirerek atıkları kaynağında ayrıştıran ve oluşturduğu geçici atık depolama alanı ile geri dönüşüm sürecine destek veren MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Süreçte emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür eden Gördes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selim Duramaz, sistem kapsamında yönetilen atıkların izlenebilirliğini sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca oluşturulan çevrimiçi sistem ile Yüksekokul bünyesinde tüm belgelendirme aşamalarını tamamlayarak belgeyi almaya hak kazandıklarını sözlerine ekledi.

 


855 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_gördes myo_sıfır atık _1_ mcbü_gördes myo_sıfır atık _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
855
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası