MCBÜ Köprübaşı Meslek Yüksekokulu "Sıfır Atık Belgesi" Almaya Hak Kazandı

İlan Tarihi:17.11.2021 15:36:00
Güncelleme Tarihi:17.11.2021 15:38:00

Köprübaşı Meslek Yüksekokulu bünyesinde, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen Sıfır Atık yönetim sistemi kuruldu. Bu kapsamda, atığın kaynağında ayrıştırılabilmesi adına meslek yüksekokulunun farklı noktalarına 14 adet sıfır atık kumbarası yerleştirilerek atıkların depolanması için geçici bir depolama alanı oluşturuldu.

Tüm akademik ve idari personel ile öğrenciler için Sıfır Atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilirken, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Demir, konu ile ilgili olarak, Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduklarını ve yapılan incelemeler sonucunda Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandıklarını ifade etti.

mcbü_köprübaşı myo_sıfır atık belgesi mcbü_köprübaşı myo_sıfır atık projesi _1_ mcbü_köprübaşı myo_sıfır atık projesi _2_ mcbü_köprübaşı myo_sıfır atık projesi _3_