MCBÜ Mühendislik Fakültesi MÜDEK Akreditasyonu Alan Bölümlerden Rektör Ataç’a Ziyaret

İlan Tarihi:5.08.2021 14:48:00
Güncelleme Tarihi:5.08.2021 14:51:00
 

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilen, MCBÜ Mühendislik Fakültesi Makine, İnşaat, Gıda, Elektrik Elektronik, Endüstri ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinin akredite belgeleri, düzenlenen tören ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından, sahiplerine takdim edildi.  

Törende, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Türk, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Yalamaç, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enver Atik, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Ilgın, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan V. Doç. Dr. Abdülkerim Ergüt, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Kalite Komisyon Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cemile Bardak bulundu.

Mühendislik akreditasyonunun mühendislik kalitesini iyileştirme anlamında çok önemli bir faktör olduğunu kaydeden Rektör Ataç, “MÜDEK Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş. MÜDEK akreditasyonu almış bir bölümden mühendis olarak mezun olmak o mezunun yeterli mühendislik altyapısı aldığını gösteriyor. İyi ve nitelikli mühendislikten beklenen özellikleri kazandığının bir göstergesi. Umut ediyorum ki, bu akreditasyon süreci hem öğrencilerimize hem de üniversitemize hayırlı olacak ve güzel sonuçlar doğuracaktır.” açıklamalarında bulunarak MÜDEK Akreditasyonu alan bölümlere belgelerini takdim etti.

2006 yılından bu yana Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonuna sahip olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği ile 2017 yılında akredite olan Elektrik Elektronik Mühendisliği I. ve II. Öğretim programlarının ara değerlendirmesi 2-3 Aralık 2020 tarihlerinde; MÜDEK akreditasyonuna ilk kez başvuran Endüstri Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği I. ve II. Öğretim programları genel değerlendirmeleri ise 22-23 Mart 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleşmişti. 

Yapılan değerlendirmeler sonrasında, MCBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği I. ve II. Öğretim programları Eylül 2022 tarihine, diğer tüm programlar ise Eylül 2023 tarihine kadar akredite oldu.

 


4256 görüldü.    0 Paylaşıldı
biz_DSC0535 biz_DSC0543 biz_DSC0558 biz_DSC0567 biz_DSC0553 biz_DSC0573 biz_DSC0546
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
4256
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası