MCBÜ Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:19.08.2021 17:23:00
Güncelleme Tarihi:19.08.2021 22:46:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, MCBÜ Salihli 5 Eylül Yerleşkesinde gerçekleşti.

Törene, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Salihli Kaymakamı Mehmet Kâmil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Doğukan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, Protokol Üyeleri, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Karğın, Dekan Yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Fakülte ve Maliye Bölümü birincisi Gülseren Hacıfazlıoğlu, "Bugün Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi birincisi olarak mezun olmanın haklı gururu, mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Dekanlığımıza bugünü organize ettikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum.

Cahit Zarifoğlu'nun şu sözü ile devam etmek isterim "Hüzün içinde bize mutluluk getiren bir zarftır." Bugün burada hüzünlü bir bitişin yanında yepyeni bir başlangıç yapıyoruz aslında. Daha keşfedeceğimiz yerler, yapacağımız işler ve aydınlatacağımız karanlıklar var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği geleceği güzelleştirecek ve karanlıkları aydınlığa çıkaracak gençlik bizleriz." diyerek "Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen, bize yol gösteren fakültemizin birbirinden değerli hocalarına ve fakültemiz idari personeline şahsım ve mezun arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Karğın, "Pandemi şartlarında gerçekleştirdiğimiz birinci mezuniyet törenimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu tarihi mezuniyetimize gelme nezaketini gösteren tüm misafirlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum." ifadeleriyle başladığı konuşmasını mezun öğrencilere ithafen şöyle sürdürdü; "Milli ve manevi değerlerimize bağlı, çağı anlayan ve yorumlayabilen, öğrenme sürecini devam ettiren bireyler olarak yetişmeniz için gayret ettik. Bugün bu mezuniyet bir son değil, bir başlangıç. Yeni bir yaşama ilk adım. Bu adımı atarken fakülte olarak hep yanınızda olacağız. Birlikte yürüyeceğiz. Sizleri izleyip destekleyeceğiz. Sizler de yeni yaşamınızda öğrenmeyi ve gelişmeyi hep öncelik olarak belirleyeceksiniz. Burada Salihli’de, bu binada öğrendiklerinize yenilerini ekleyerek ilerlemek zorundasınız. Bu yolda sizlere canı gönülden başarılar diliyoruz. Bizi ve Salihli’yi her yerde gururla temsil edeceğinizi biliyorum. Teşrif ettikleri için alilerimize saygılarımı iletiyor ve siz öğrencilerimize sevgilerimi sunuyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar da konuşmasında, "Sevgili mezunlarımız, hedeflerinizi şimdiden şekillendirirseniz, nereye gideceğinizin yol haritasını çizerseniz. Fakültemizde aldığınız eğitim sizleri kendi değerlerinize yabancılaştırmadan, özellikle uluslararası düzeyde bir yetkinliğe sahip olmanızı sağlamaya yöneliktir. Bilimsel ve özgürlükçü bir anlayışla sizleri eğitmeye çalıştık. Bu düşüncelerle sizlere sağlıklı bir ömür, başarılar diliyorum ve yolunuz açık olsun diyorum." ifadelerini kaydetti.

Protokol üyelerinin de mezunların sevinçlerini paylaşıp, onları kutladıkları konuşmalarının ardından tören, 2020-2021 Yılı Eğitim-Öğretim Dönemi mezunlarına başarı belgelerinin verilmesi ve kep atma merasimi ile sona erdi.