MCBÜ Soma Meslek Yüksekokulu 26. Dönem Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:13.08.2021 15:58:00
Güncelleme Tarihi:13.08.2021 16:09:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı 26. Dönem Mezuniyet Töreni, gerçekleştirildi. 

MCBÜ Soma Meslek Yüksekokulu’nun bahçesinde düzenlenen törene, MCBÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Ekşi ve Sabır Tuna, Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin, Protokol Üyeleri, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde konuşan Yüksekokul Birincisi Betül Gökçin "Meslek Yüksekokulumuzun 2021 yılı mezunu genç, dinamik, çalışkan hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımı temsilen bu konuşmayı yapmaktan onur duyuyorum. Değerli hocalarım; bizim için yaptığınız tüm iyiliklerin ve fedakârlıkların bilincindeyiz. Sizlerin sayesinde Atatürk ilkelerine layık bireyler olarak yolumuza devam etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Her birinize gönülden saygılarımızı sunuyoruz.

Daha yenilikçi, daha bilinçli, daha ilkeli ve Yüce Atatürk'ün ışığında daha aydınlık yarınlar için tüm gücümüzü ortaya koyup çalışacağız. Sizleri utandırmayacağız. Her daim bir adım önde olup gerimizde kalanlara yardım edeceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın ki gençliğimizin hakkını sonuna kadar vereceğiz. Biz yeni mezunlar olarak mensubu olduğumuz ve her zaman gururla etiketini taşıyacağımız Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bu kültürü aldık. Bize bu ruhu kısa sürede veren başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Ahmet Ataç Hocama, Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ayla Tekin Hocama ve tüm hocalarımıza, arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin, "Bugün Burada 308 öğrencimizi mezun etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ama maalesef dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle mezuniyet törenimizi kısıtlı bir katılım ile sadece bölüm bazında dereceye giren öğrencilerimiz arasında gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple, tüm öğrencilerimizi davet edememenin ve mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşatamamanın hüznü nü de yaşadığımızı belirtmek istiyoruz.

Sevgili mezunlarımız, Bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden bir tanesi onun mezunlarıdır; mezunlarının bilime, sanata, toplumsal gelişmeye katkıları; hayattaki başarıları, çabaları, duruşlarıdır. Soma MYO, belki de her şeyden evvel, sizlerin becerisi, başarısı, dik duruşu ve çalışma geleneği ile anılacak. Her zaman Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulundan mezun olmanın onurunu yaşayın yaşatın. Unutmayınız biz Manisa Celal Bayar Üniversiteliyiz. Öğrenci odaklı; Tüm Türkiye Cumhuriyeti Üniversiteleri gibi, ülkesine sevdalı, ışığını Atatürk ten, ivmesini öğrencisinden alan, bilimde evrensel eğitimde modern bir üniversiteyiz. Bu nedenle sizlerle güçlüyüz ve sizlerle gururluyuz. Şimdi ülkeniz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı. Şimdi Üniversitenizden mezun olma zamanı. Mutluluk, sağlık ve başarı dileklerim sizlerle. Diplomalarınız umutlarınıza yol olsun, yolunuz açık olsun.’ İfadelerini kaydetti.

MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz ise "Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın en derin selamlarını iletir, tüm mezunlarımıza ve ailelerine olan tebrik mesajlarını iletmek isterim." diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; 

"Birazdan mezun edeceğimiz sevgili öğrencilerimiz henüz diplomalarını almamış ve hâlâ Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi kimliğini taşırlarken, onlara son defa bu kimlikleriyle hitap etme heyecanımı da anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum.

Sevgili mezunlarımız, Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki, Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız, Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Son söz olarak sizlerden tek isteğim: Sizleri; bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkeniz ve üniversitenizi unutmamanızı talep ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun." 

Soma Kaymakamı Fatih Akkaya yaptığı konuşmasında, "Saygıdeğer konuklar, ben gençlerden çok umutluyum. Gençler, Dünya’da Türkiye gibi bir ülke yok. Vatan olmadan, şanlı bayrak olmadan bizi kabul edecek bir ülkede yok. O yüzden çok çalışın bu vatana bu bayrağa sahip çıkın. Üretin. Her zaman zorlukların ve yanlışların olduğunu unutmayın. Zorlukları her zaman yenmeye çalışın ve yanlışları düzeltmeye çalışın. Öğrenmeyi bırakmayın. Hep yenilik peşinde olun. Zaten burada aldığınız akademik eğitim sizi başarılı kılacaktır. Sizlere aile ortamı oluşturarak bu başarıyı sağlatan başta Ayla hocam olmak üzere akademik, idari personele şükranlarımı sunarım." diye belirtti.

Konuşmaların ardından, Yüksekokul birincisi Betül Gökçin, ikincisi Seher Narlı, üçüncüsü Burçin Yıldırım ve program bazında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin, tekniker andını okunması mezuniyetin simgesi olan keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi. 

 


2519 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _23_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _1_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _2_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _3_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _4_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _5_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _6_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _7_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _8_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _9_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _10_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _11_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _12_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _13_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _14_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _15_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _16_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _17_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _18_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _19_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _21_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _22_ mcbü_soma myo_2021 mezuniyet töreni _20_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
2519
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası