MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Yeni Binası Açılış Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet M. Kasapoğlu'nun Teşrifleriyle Gerçekleşti

İlan Tarihi:12.11.2021 17:23:00
Güncelleme Tarihi:12.11.2021 19:32:00

MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Yeni Binası Açılış Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun teşrifleriyle gerçekleşti.

Açılışa, fakülte kampüsü girişinde öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Gökbunar Prof. Dr. Mustafa Kazaz ile Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Protokol Mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı

MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesinin açılış töreninde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, spor fakültesinin 62 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en iyi 3 fakültesinden biri olduğunun altını çizerek, üniversite hakkında da bilgiler verdi. Üniversitenin tüm spor tesislerinin imzalanan protokol kapsamında tüm halka açık olduğu bilgisini de paylaşan Rektör Prof. Dr. Ataç “Kıymetli Bakanım ve protokol mensupları ile birlikte açacağımız yeni binanın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Ataç’ın konuşmasının ardından, açılış kurdele kesimi öncesinde konuşan Bakan Kasapoğlu ise, “Üniversiteler bir ülkenin en önemli dinamiklerinden bir tanesi. Bu bağlamda üretken olması ülkelerin gelecekleri açısından çok önemli. Akademi camiasının süreçlere aktif katılımı her bir çalışma için ayrı bir fayda ayrı bir getiri demek. Biz de bakanlık olarak üniversitelerimizi en önemli paydaş olarak görüyoruz. Üniversitelerimizle yaptığımız çalışmalar bizleri ayrı bir biçimde heyecanlandırıyor.” ifadelerini kaydetti.

Özellikle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin ülkemizin en köklü, en önemli ilk üç spor fakültesinden biri olduğuna da değinen Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bu modern tesisler inanıyorum ki hem spor camiamıza hem akademik camiamıza hem de ülkemizin spor yarınlarına katkı sağlayacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Her açılış bir başlangıç. Umuyorum ki bu başlangıcımız Manisa’mız, okulumuzun pırıl pırıl öğrencileri ve çok kıymetli hocaları için hayırlar, bereketler getirsin. Güçlü Türkiye için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinin ardından fakültenin açılış kurdelesini kesti.

Kurdele kesiminin ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Bakan Kasapoğlu’na hediye takdiminde bulundu.

Kasapoğlu ve protokol üyelerinin, yeni binayı gezerek bilgi almaları ve öğrencilerle sohbet etmelerinin ardından tören sona erdi.

Açılışı gerçekleştirilen ve 7500 m2 alan üzerine yapılandırılan Fakülte binasında; 5 adet çok amaçlı spor salonu, 15 adet derslik, 1 adet konferans salonu, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, öğrenci ve personel soyunma odaları, akademik ve idari personel ofisleri mevcut bulunmakta.

_DSC1730 _DSC1689 DJI_0688 _DSC1894 _DSC1950 DJI_0671 _DSC2069 _DSC2094 _DSC2099 _DSC2140 _DSC2154 _DSC2190 _DSC2191 _DSC2198 _DSC2241 _DSC2281 _DSC2303 _DSC2314 _DSC2329 _DSC2457