MCBÜ Stream It-Up Projesi Yüz Yüze Eğitim Aşaması Çoşkulu Bir Törenle Sona Erdi

İlan Tarihi:19.04.2022 15:49:00
Güncelleme Tarihi:19.04.2022 15:54:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve kurucusu olduğu STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde hazırlanan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaş kurum olarak yer aldığı, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından desteklenerek hayata geçen “STREAM It Up!” Projesi’nin Yüz Yüze Eğitim Aşamasının Kapanışı, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleşti.

Kapanış Törenine, Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Roger F. Cohen, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ölmez, Proje Ekibi, Proje Eğitmenleri ile 81 ilden gelen bilim elçisi öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan tören, “STREAM It Up!” Projesi ile ilgili hazırlanan Klip gösterimi, 81 ilden gelen bilim elçisi öğrenciler adına Ankara Bilim Elçisi Noyan Doğangün ve Bilecik Bilim Elçisi Mehmet Serhat Aktaş’ın gerçekleştirdiği konuşmalarla devam etti.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Roger F. Cohen “ABD Büyükelçiliği kamu diplomasi bölümünde görevli arkadaşlarım ve ben, STREAM It Up projesi ile gurur duyuyoruz. Projenin büyük bir başarı ile tamamlandığını görmek mutluluk verici” ifadelerine yer verdi.

81 ilden gelen bilim elçilerini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Ataç, “Uzun ve seçici bir mülakatın ardından öğrencilerimizin ilk karşılaştığı aşama yoğun bir İngilizce eğitimiydi. Ardından Multidisipliner bir eğitim olan çevrimiçi STEM aşamasına geçildi. Üçüncü aşamamızda yabancı ve Türk hepsi alanında uzman bilim insanları ve girişimcilerle söyleşiler yer aldı. Dördüncü ve son aşamamızda ise yüz yüze teknik ve teorik STEM Eğitimi ile kültürel ve tarihi geziler gerçekleştirdik” ifadelerini kullanarak projenin kapanış aşamasına gelindiğini belirtti. Ataç bilim elçilerine yönelik “Aldığınız eğitimin çıktılarının hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Projeye katılan tüm öğrencileri kutladığını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık “Siz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Aldığınız bu eğitimle birlikte ufkunuzun açılacağı düşüncesi ile bugün burada ekilen tohumların karşılığını almanızı diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Projede emeği geçenlere Teşekkür Belgesi takdimi ve Bilim Elçilerine Katılım Belgelerinin verilmesinin ardından tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

_DSC9185 _DSC9318 _DSC9215 _DSC9226 _DSC9231 _DSC9272 _DSC9306 _DSC9312 _DSC9429 _DSC9361 _DSC9368 _DSC9492 _DSC9374 _DSC9396 _DSC9398 _DSC9404 _DSC9414 _DSC9442 _DSC9467 _DSC9523 _DSC9532 _DSC9583