MCBÜ T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır’ı Ağırladı

İlan Tarihi:27.02.2024 14:15:00
Güncelleme Tarihi:27.02.2024 14:28:00

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi Yolculuğunda TEKNOFEST ve T3 Vakfı Bilgilendirme Semineri” ile öğrencilerle buluştu.

Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde, ülkemizin son yıllarda teknoloji alanında büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Rana Kibar “Bu atılımın arkasında yatan en önemli itici güçlerden biri Milli Teknoloji Hamlesidir. Bu hamle ile birlikte, ülkemiz kendi teknolojisini üretme ve kendi savunma sanayisini geliştirme hedefini koymuştur.” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“TEKNOFEST ve T3 Vakfı da bu hedefin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. TEKNOFEST, Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak her yıl yüzbinlerce insanı bir araya getirmektedir. Bu festivaller, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve bu alanlarda inovatif projeler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. T3 Vakfı ise TEKNOFEST'in yanı sıra, eğitim ve Ar-Ge alanlarında da faaliyet göstermektedir.

Bugünkü seminerde, TEKNOFEST ve T3 Vakfı'nın faaliyetleri hakkında detaylı bilgi edineceksiniz. Ayrıca, bu platformların sizlere sunduğu imkanlardan nasıl faydalanabileceğiniz konusunda da bilgi alacaksınız.

Bu vesileyle, Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkıda bulunan tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hamleye hep birlikte destek olarak, Türkiye'yi teknolojinin lider ülkelerinden biri haline getirebileceğimize inanıyorum.”

Seminerde, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda Teknofest ve T3 Vakfı'nın rolü ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Elvan Kuzucu Hıdır yaptığı konuşmada; Milli Teknoloji Hamlesi'nin, ülkenin teknolojik bağımsızlığını ve rekabet gücünü artırmayı hedefleyen önemli bir adım olduğunu belirtti.

Kuzucu Hıdır, öğrencilere teknolojinin önemini vurguladı. Gençlerin bu alandaki potansiyelini ortaya çıkarmaları için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek "Teknoloji hamlesi, Türkiye'nin geleceği için hayati önem taşımaktadır. TEKNOFEST ve T3 Vakfı da bu hamleyi desteklemek için önemli bir rol oynamaktadır. Bu seminerle, TEKNOFEST ve T3 Vakfı'nın çalışmalarını daha geniş kitlelere tanıtmayı ve bu alandaki farkındalığı artırmayı amaçladık. Seminere gösterilen ilgi bizleri oldukça mutlu etti. Bu vesileyle katılımcılara da teşekkürlerimizi sunuyorum." açıklamalarında bulundu.

Seminerde, TEKNOFEST'e katılımın nasıl sağlanacağı, T3 Vakfı'nın burs ve staj imkanları hakkında da bilgiler verildi.

Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katılım gösterdiği etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

_DSC1659 _DSC1553 _DSC1548 _DSC1599 _DSC1565 _DSC1536 _DSC1571 _DSC1539 _DSC1621 _DSC1543 _DSC1546 _DSC1620 _DSC1618 _DSC1538 _DSC1615 _DSC1634 _DSC1627 _DSC1600 _DSC1652