MCBÜ Demirci Meslek Yüksekokulu Ormancılık Haftasını Kutladı

İlan Tarihi:25.03.2021 15:21:00
Güncelleme Tarihi:25.03.2021 15:23:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksekokulu 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası  kapsamında çevrimiçi etkinlik düzenledi. 

Etkinliğin açılış konuşmasında, dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanların, içinde milyonlarca canlının yaşadığı bir ekosistem olduğunu belirten Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşamaz Ören bu haftanın ekolojik sistem ve çevre bilinci geliştirme açısından önemine değindi.

Dünya Ormancılık Günü kapsamında MCBÜ Demirci Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör Mehmet Serdar Oruç Türkiye’nin orman varlığı, ormanların önemi ve ormancılığın görevleri, Öğr. Gör. Dr. Semih Örgel canlı ve cansız varlıkların ormanlara verdiği zararları içeren sunumlarını gerçekleştirdi. 

Dünya Su Günü kapsamında Öğr. Gör. Güçlü İlker Müftüoğlu suyun önemi, Türkiye’nin su sorunu ve su kıtlığına karşı önlemleri, Dünya Meteoroloji Günü kapsamında ise Öğr. Gör. Yekta Köse iklim değişikliği, bunun öngörülen etkileri ve iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinliği başka bir platformda tekrar bir araya gelme temennisi ile son buldu.

 


1225 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_demirci myo_ormancılık haftası _1_ mcbü_demirci myo_ormancılık haftası _4_ mcbü_demirci myo_ormancılık haftası _5_ mcbü_demirci myo_ormancılık haftası _3_ mcbü_demirci myo_ormancılık haftası _2_ mcbü_demirci myo_ormancılık haftası _1_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1225
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası