Manisa Celal Bayar Üniversitesi “Payas Deprem Yaralarını Bilimle Sarıyor” Projesi ile Deprem Bölgesinde

İlan Tarihi:14.04.2023 13:36:00
Güncelleme Tarihi:17.04.2023 09:09:00

TÜBİTAK tarafından 4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremden etkilenen 11 ilimize (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) ve Sivas İli Gürün ilçesine özel olarak hazırlandı. Özel çağrı ile gerçekleşecek projede, meydana gelen yıkıcı depremler sonrasında ülkemizin içinde bulunduğu zorlu ve özel durum göz önüne alınarak çocuk ve gençlerimizin acılarını sarmak ve enerjilerini bilimle güçlendirmek amaçlanmakta.

Bu kapsamda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Dilek Karaca’nın yürütücülüğünde hayata geçecek “Payas Deprem Yaralarını Bilimle Sarıyor” projesi 25-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Hatay ili Payas ilçesinde gerçekleştirilecek.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde Payas Belediyesi, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Payas STEM Yapay Zekâ Merkezi, STEM Eğitimciler Derneği ve Kök Eğitim Derneği iş birliği ile sürecek proje etkinlikleri, Mimar Sinan tarafından 1474 yılında inşa edilen Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde gerçekleştirilecek.

Detaylar  https://payassenligi.mcbu.edu.tr  web sitesinde paylaşılacak.

mcbü tübitak payas