Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Sarıgözoğlu Kalıp Fabrikası’nı Ziyaret Etti

İlan Tarihi:13.12.2021 14:43:00
Güncelleme Tarihi:13.12.2021 14:45:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Sarıgözoğlu Kalıp Fabrikası’na ziyarette bulundu.

Ziyarette, Rektör Ataç’ı Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu karşıladı. Samimi bir sohbet havasının hâkim olduğu görüşmede, Sarıgözoğlu ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin, Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında yürüttüğü çalışmalar masaya yatırıldı.

Türkiye’de ilk olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde uygulanan “İş Yeri Uygulama Eğitimi” ile gençlerin gerçek işyerlerinde, gerçek iş hayatına uyarlamanın alt yapısı hazırlanıyor. 2017 yılından beri bu proje ile yakından ilgilenen Sarıgözoğlu A.Ş. Üniversite’nin Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler vb. bölümlerinden intörn öğrencileri, bünyesinde iş hayatına hazırlamaya devam ediyor.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç uygulamalı eğitimin çağımızın en önemli parçası olduğunu, öğrencilere 2. sınıftan itibaren gönüllü, eğitimlerinin son döneminde ise tam zamanlı olarak sunulduğu, teorik bilgiler ile pratik uygulamaları birleştiren bu program kapsamında mezun olan gençlerin farklılık yarattığını dile getirdi. 

Sarıgözoğlu Yönetimi, bütün dünyaya otomotiv sac kalıbı ve sac parça ihracatı yapmanın gururunu Rektör Ahmet Ataç ile paylaşırken, bilgi ve tecrübelerini OEM’lerin mühendisleri ile de paylaştıklarını ve bu eğitimlerden elde ettikleri gelirleri ise Türk Eğitim Vakfı İsmail Sarıgözoğlu Kalıpçılık Burs Fonu’na aktararak yine eğitime katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Rektör Ataç hem Manisa Celal Bayar Üniversitesi hem de diğer projeleri ile eğitime verdikleri bu büyük destek ve katkılardan dolayı Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu’na teşekkürlerini ileterek mevcut iş birliğinin artırılarak devamını temenni etti.


1618 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3382s _DSC3405s _DSC3375s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1618
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası