Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Bisan Motosiklet ve Bisiklet San. ve Tic. A.Ş. arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İlan Tarihi:17.01.2022 09:59:00
Güncelleme Tarihi:17.01.2022 10:01:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Bisan Motosiklet ve Bisiklet San. ve Tic. A.Ş. arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.

İmza Törenine, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Bisan Motosiklet ve Bisiklet San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Ali Orçun Bal ile Ar-Ge Müdürü Alper Çanakçı, ÜSİTEM Müdürü Prof. Dr. Osman Çulha ve ÜSİTEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İrem Deniz Can katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Bisan Motosiklet ve Bisiklet San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Ali Orçun Bal arasında İmza altına alınan İş Birliği Protokolü kapsamında; Fen ve Mühendislik alanlarında etkinlikler ve yarışmalar düzenlenmesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeleriyle şirketin ikili işbirliklerinin arttırılması, iki kurum arasında üniversite sanayi iş birliğini artıracak nitelikte olan yenilikçi ve  işlevsel bisiklet, bisiklet harici türev ürünleri, elektrikli bisikletler ile tasarım yarışmaları esasında faaliyetlere devam edilmesi karara bağlanarak, İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında yapılmış olan iş birliği ile Ar-Ge ve Tasarım faaliyetlerinin artarak devam edeceği vurgulandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sanayi İşbirliğine dayalı Bilimsel Araştırma Projeleri ile Öğretim üyeleri ve Bisan arasında yapılacak olan Ar-Ge faaliyetlerinin ivme kazanması, İşletmede Mesleki eğitim ve İsteğe Bağlı Staj uygulaması ile insan kaynağı kapasite geliştirme çalışmaları yapılması da karara bağlanan diğer hususlar arasında yer aldı.

Protokol Töreni sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, imzalanan bu iş birliği protokolü ile Bisan Motosiklet ve Bisiklet San. ve Tic. A.Ş.’nin ülkemiz için önemli bir şirket olduğunu belirterek, üniversite sanayi iş birliğinin güzel bir örneğini sergilediklerinin altını çizdi. Rektör Ataç, “Bisan Motosiklet ve Bisiklet San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Ali Orçun Bal’ın nezdinde tüm şirket çalışanlarının çabalarını takdir ediyor, üniversitem bünyesinde akademik veya sosyal her türlü desteği vermek için tüm çabamızı kullanacağımızı ifade ediyorum.” sözlerini kaydetti.

Bisan Motosiklet ve Bisiklet San. ve Tic. A.S. Genel Müdürü Ali Orçun Bal ise Bisan olarak eskiden beri sektörde yer aldıklarını, yenilikçi üretim modellerini yakından takip ettiklerini ve şirketleri bünyesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile yapılacak iş birliklerinin destekleneceğini dile getirdi. Genel Müdür Bal; Teknoloji, yazılım, mekatronik ve malzeme alanında yenilikçi tasarım ve bisiklet alt bileşenlerinin yerlileştirilmesi, salgın döneminde ortaya çıkan tedarik sorunun çözülmesi ve özellikle Avrupa Ülkelerine ihracatın artacağı 2022 yılında, Üniversite Sanayi İşbirliğinin önemine vurgu yaptı.


1637 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0296s _DSC0298s _DSC0306s _DSC0310s _DSC0314s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1637
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası