Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Enerjisa Üretim Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İlan Tarihi:12.07.2023 10:22:00
Güncelleme Tarihi:12.07.2023 10:47:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Türkiye'nin öncü ve lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim arasında iş birliği protokolü imzalandı. Gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, MCBÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, enerji sektörünün geleceğine yatırım niteliğindeki bu proje ile mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim olanakları ve ekipmanlar ile desteklenecek. 

İş birliği kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda eğitim ve kapasite geliştirme alanında çalışmaların yapılması, laboratuvar, atölye ve dersliklerin yeni teknoloji ve gereksinimlere uygun bir şekilde güncellenmesi hedefleniyor. Akademik personel ve öğrencilerin yetenek ve bilgilerini artırmak adına çeşitli eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenlenerek, yenilenebilir enerji teknolojileri, İngilizce dil becerileri ve sosyal beceriler eğitimi gibi konuları kapsayan çeşitli eğitimlerin verilmesi planlanıyor. Çalışmalar kapsamında ödüllendirme programı sayesinde başarıların da teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale; “Eğitim konusu Enerjisa Üretim olarak kritik olarak değerlendirdiğimiz başlıklar arasında yer alıyor. Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimize destek vermek bizim için oldukça önemli. YEKA 2 kapsamında 2026 sonuna kadar hayata geçireceğimiz 1.000 MW rüzgâr santrali yatırımlarımızı göz önünde bulundurduğumuzda Meslek Yüksekokulları hem şirketimiz hem de sektörümüz için önemli bir fırsat. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile yaptığımız iş birliği ile sektördeki gelişime ve insan kaynağının gelişimine katkıda bulunmaya odaklanıyoruz. Enerjisa Üretim olarak, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerini her zaman ön planda tutuyoruz. Proje ile kız öğrencilerin sayısını artırmayı ve tüm öğrencilere eşit fırsatlar sağlamayı hedefliyoruz. Bu iş birliği için çok heyecanlı ve umutluyuz, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.’’ dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversite-sanayi iş birliğine önem verdiklerini belirterek “Enerji sektörünün hızla değiştiği bir dönemdeyiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerji verimliliği ve akıllı şebekeler gibi alanlarda inovasyonlar yaşanmakta. İşte bu dönemde, Enerjisa Üretim ile yapacağımız iş birliği sayesinde, öğrencilerimizin bu alanlardaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlayacak eğitim programları ve staj imkanları sunabileceğiz. Bugün imzalanan bu protokolün sadece üniversitemiz ve Enerjisa Üretim için değil, aynı zamanda ülkemiz için de büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum. İş birliği, üniversite-sanayi iş birliğinin en iyi örneklerinden birini oluşturmaktadır. Akademik bilgi ve endüstriyel deneyimin birleştiği bu ortaklık, enerji sektöründeki yenilikleri hızlandıracak ve ülkemizin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin, akademik kadromuzun ve Enerjisa Üretim’in bu ortaklık sayesinde yeni ufuklara ulaşacağına inancım tamdır. Enerjisa Üretim firmamıza, üniversitemize ve öğrencilerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın konuşmalarının ardından iş birliği protokolünü imza altına alındı. 


1067 görüldü.    8 Paylaşıldı
GR1B7351 _DSC0980 _DSC0952 GR1B7359 GR1B7376 GR1B7386 GR1B7382
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1067
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası