Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Futbol Kulübü Eğitim Lansman Toplantısında Bir Araya Geldi

İlan Tarihi:18.01.2022 15:48:00
Güncelleme Tarihi:18.01.2022 15:54:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Olimpik Çalışmalar ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile Manisa Futbol Kulübü arasında, sporcu ve antrenör eğitimine ilişkin gerçekleşen iş birliği protokolü kapsamında düzenlenecek olan eğitimlerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Futbol Kulübü Başkan Vekili Engin Anlı, Rektör Yardımcıları, ilgili merkez müdürleri, akademisyenler, Manisa Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ve altyapı futbolcuları katıldı.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Manisa Futbol Kulübü Başkan Vekili Engin Anlı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi kendimize ilke edindik. Bu çerçevede Manisa Futbol Kulübü olarak en büyük yatırımı altyapımıza yaptık.” ifadelerini kullanarak “Manisa Futbol Kulübü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak kentin iki büyük değerini bir araya getirdik. Yetenekli ve nitelikli genç futbolcuların doğru eğitim metotları, bilimsel ilkeler ışığında yetişmesi Manisa Futbol Kulübünün uzun süreli ve sürdürülebilir başarı hedefleri arasında yer almaktadır. Yaklaşık 30 yıldır Manisa'nın eğitim ve bilimine açılan kapısı olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kulübümüze yapacağı bilimsel ve kültürel desteğin de mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi. Anlı konuşmasını “Geçmişten bugüne kadar Türk spor kültürünün en büyük destekçilerinden biri olan, yetiştirdiği spor insanları, öğretmenleri, yöneticileri ve antrenörleriyle Türk sporuna katkıları yadsınamayacak derecede olan üniversitemizle birlikte Türk gençliği için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" sözleriyle noktaladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, genç sporculara seslenerek başladığı konuşmasında "En temel hedefimiz sizin takım halinde birbirinize olan saygınızı, dürüstlüğünüzü, dürüst oyun ve sağlıklı rekabet anlayışınızı tesis etmek amacıyla eğitimler vermek.” ifadelerine yer verirken “Hayallerinizi gerçekleştirmeniz için biz sizlerin yanında olacağız. Ümit ediyorum ki bu salondaki sporculardan birçoğu üniversitemizde öğrenci olarak yerini alacak. Spor Bilimleri Fakültemiz Türkiye'nin en eski fakültelerinden biri. Dünya çapındaki hocaların yetiştiği, çok yakından tanıdığınız sporcuların antrenörlerin yetiştiği bir fakültemiz var.” diye konuştu. Rektör Ataç genç sporculara "Hayallerinizi gerçekleştirmeniz için biz sizlerin yanınızda olacağız" mesajını verirken protokolün ve verilecek eğitimlerin Manisa'ya ve spor camiasına hayırlı olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Lansman Toplantısının ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Futbol Kulübü yöneticileri arasında karşılıklı hediye takdimi gerçekleşti.

Hediye takdimi sonrasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Kandemir’in katılımcılara verdiği "Çocuk istismarı ve Koruması" semineri ile ilk bölüm tamamlanırken öğleden sonra yine Prof. Dr. Kandemir’in “Antrenörlere Yönelik Çocukların Korunması ve Refahı” başlıklı seminer ile eğitimin ilk günü tamamlandı.