Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odasından Çevreci Proje

İlan Tarihi:2.04.2024 16:17:00
Güncelleme Tarihi:2.04.2024 16:20:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) arasında Akdeniz Sınır ötesi İş birliği Çağrısı Proje Başvurusu protokolü imzalandı. Proje kapsamında Üniversite ve iş dünyası iş birliği ile imalat sanayisinde faaliyet gösteren firmaların enerji verimliliğinin arttırılması hedefleniyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası çevreci bir projeye imza atarak iş dünyasının yeşil dönüşümüne entegre olmasını sağlayacak. Protokol törenine, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Dr. Emre Uygur, Manisa TSO Proje ve İş Geliştirme Koordinatörü Mehmet Can Çakar katılım sağladı.

İmzalanan protokol kapsamasında Kalıpçılık, plastik, metal işleme, otomotiv yan sanayi ve beyaz eşya yan sanayinde enerji verimliliğinin artırılmasına ve sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesine odaklanarak, Akdeniz ülkelerindeki KOBİ'lerin yeşil uygulamalara geçişini destekleyecek ulusötesi bir girişim oluşturmak hedeflenmekte. Ayrıca Akdeniz Sınır ötesi İş birliği Projesi ile KOBİ'lerin yeşil uygulamaları benimsemelerine yönelik kaynaklara ve uzmanlığa ulaşılması planlanarak proje kapsamında yapılacak AR-GE çalışmaları ile Manisa iş dünyasının Akdeniz bölgesindeki sinerjilerden yararlanmak ve yeşil geçiş çabalarını artırmak için sınır ötesi iş birliği sürecinin başlatılması amaçlar arasında yer alıyor.


371 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC8196 _DSC8207 _DSC8212
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
371
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası