Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Yunusemre Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İlan Tarihi:12.07.2023 16:34:00
Güncelleme Tarihi:12.07.2023 17:15:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa İnşaat Mühendisleri Odası Manisa’da bulunan tüm konut yapılarının deprem riski açısından sınıflandırılmasını amaçlayan çalışmaları halihazırda yürütmektedir. Şu ana kadar Yunusemre ilçesinin iki büyük mahallesinde saha incelemeleri tamamlanmış olup, bir mahallede ise çalışmalar devam etmektedir. 

İnşaat Mühendislerinden oluşan ekipler saha çalışmaları esnasında binaların mevcut durumlarının tespitini yerinde yapmaktadır. Bu tespitler esnasında binanın mevcut durumu, düzensizlikleri, hasar durumları incelenmekte, bunun yanında kolon boyuna donatıları ve etriyeleri de yerinde belirlenmektedir. Sahadan toplanan tüm veriler, ilçe belediyelerinden temin edilen statik ve mimari projelerde bulunan bilgiler ile kıyaslanmaktadır. Bu kıyaslama aşaması çalışmaların sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesi açısından önem arz etmektedir.

Yunusemre belediyesinin tüm mimari, statik ve geoteknik projeleri dijital arşivde bulunduğundan çalışmalara bu ilçeden başlanmış ve ilçe belediyesi yapılan saha çalışmalarına ve proje teminine katkı sağlamıştır. Bu yüzden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında Manisa Genelinde Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Hızlı Değerlendirme Teknikleri ile Yapı Güvenliğinin Belirlenmesi çalışmalarına katkı sağlamak üzere Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Yunusemre Belediyesi arasında iş birliğine yönelik protokol imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında Yunusemre Belediyesi dijital arşivinde bulunan mimari, statik ve geoteknik projeleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin kullanımına açarak çalışmaların sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacaktır.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi tarafından imzalanan protokolde konuşan taraflar, teknik ekiplere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, Protokolün hayırlı olmasını dilerken, böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiler.


1163 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1036 _DSC1026 _DSC1032 _DSC1045 _DSC1055 _DSC1062 _DSC1065 _DSC1070
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1163
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası