Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı Töreni Düzenlendi

İlan Tarihi:14.03.2023 16:39:00
Güncelleme Tarihi:14.03.2023 16:41:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından, Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanılan depremlerin buruk gölgesinde 14 Mart Tıp Bayramı Töreni düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan; Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, çok sayıda hekim akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci gerçekleştirdi. Deveci konuşmasında; “Görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirirken insanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı gaye edinen gerek Üniversitemiz mensubu gerekse de farklı kurumlara mensup tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, bu kutsal mesleğe verdikleri emekten dolayı en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla beraber 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyorum.” İfadelerinde bulundu.

Ardından kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Günhan, yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve sabır dileyerek “Hepimiz onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız, bunun için gayret sarf ediyoruz. Bizim mesleğimiz gerçekten çok kutsal.” İfadelerini kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan konuşmasını “Son yıllarda hekimliğin önemli sınavlardan geçtiğini görüyoruz. Bu sınavlar pandemi dönemiyle kendini çok ortaya koydu. Özellikle ülkemizdeki hekimler pandemi sürecinde özveriyle mücadele ettiler. Son dönemde deprem felaketiyle hekimlik ve hekim arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları öne çıktı. İnsanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren hekimlerimiz ile diğer sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tip Bayramı’nı yürekten kutluyorum” sözleriyle sonlandırdı.

MCBÜ Tıp Fakültesi Tıp Etiği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat Aksu’nun “Hekim Kimliği ve Meslek Etiği” başlıklı sunumunun ardından tören sona erdi.

 


2019 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC5810 _DSC5754 _DSC5730 _DSC5760 _DSC5741 _DSC5762 _DSC5749 _DSC5757 _DSC5763 _DSC5764
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
2019
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası