Manisa Celal Bayar Üniversitesi "21 Mart Nevruz Bayramını" Kutladı

İlan Tarihi:22.03.2024 15:47:00
Güncelleme Tarihi:22.03.2024 15:57:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde baharın gelişinin simgesi olarak kabul edilen ‘Nevruz Bayramı’ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde kutlandı.

Programa Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Oktay Üçer, il protokol mensupları, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Prof. Dr. Rana Kibar, “Nevruz, doğanın uyanışını, yeniden doğuşu ve umudu simgeleyen, binlerce yıllık köklü bir geleneğin kutlandığı anlamlı bir bayramdır. Nevruz, bize doğanın döngüsünü hatırlatır. Kışın soğuk ve karanlık günlerinden sonra bahar gelir, doğa uyanır, ağaçlar çiçek açar, toprak yeşerir. Bu, hayatın devamlılığını ve yeniden doğuşun müjdecisidir. Nevruz, bizlere her şeyin geçici olduğunu hatırlatırken, umudun da hiçbir zaman kaybolmaması gerektiğini öğütler” dedi.

Üniversite olarak, farklılıklarımızı zenginlik olarak gördüklerini, hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşamanın önemine inandıklarını vurgulayan Rektör Kibar, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi sadece akademik bilgi ile sınırlamıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize hoşgörü, barış, adalet ve insan hakları gibi evrensel değerleri de kazandırmayı hedefliyoruz. Bugün Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, bu değerleri bir kez daha ön plana çıkarmak istiyoruz. Nevruz Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu günler diliyorum” ifadesini kullandı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe İlker, “Türk Dünyasında Nevruz Kutlamaları” konulU konferans verdi.

Nevruz hakkında genel bilgiler vererek 21 Mart Nevruz kutlamalarının gerek Türk boylarında gerekse Selçuklu ve Osmanlı Türklerinde büyük bir coşkuyla kutlanan, sevilerek sürdürülmüş bir gelenek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayşe İlker, Türk Dünyası çerçevesinde Nevruz kutlamalarının nasıl bir içerik kazandığını anlattı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Türk Halk Oyunları Topluluğu öğrencilerinin gösterisiyle devam eden program, Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı Öğretim elemanları ve öğrencilerinin sunduğu “Türk Dünyasından Esintiler” Müzik Dinletisi ile sona erdi.

GR1B1008 GR1B0863 GR1B0897 GR1B0912 GR1B0907 GR1B0893 GR1B0905 GR1B0917 GR1B0933 GR1B0942 GR1B0955 GR1B0960 GR1B0967 GR1B0989 GR1B1002